טופ 10: מסעדות צרפתיות בעולם

לא רק בצרפת אפשר למצוא מטבח צרפתי משובח, מסעדות ברחבי העולם מתגאות באוכל שהיה גורם לצרפתים להתענג עליו גם מחוץ למדינה האנינה. עשר מסעדות צרפתיות מובילות בעולם

אוגוסטה | 28/10/2008 11:08 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
רומא, איטליה

בקומה השניה של ארמון אצילי, בקרבת הפנתיאון המפורסם, נמצאת Eau Vive, המסעדה הרומנטית והמסקרנת הזו, הלובשת צביון נזירי משהו. בפנים נמצאים שני אולמות סעודה גדולים, המעוטרים בציורי קיר ענקיים. השירות מקצועי ונעים. בכל לילה, בשעה 21:30 מתאספים כולם לתפילה, כיאה לעיר בה חי האפיפיור.

המטבח איכותי ביותר, ומתמחה במאכלים צרפתיים ובמיוחד במאכלי ים, המוגשים בגרסאות שונות מדי יום ביומו. חלק מרווחי המסעדה מיועדים למאמצי הנוצרים המיסיונרים באפריקה ובהודו. מי שבעניין של ארוחה באווירה דתית, זהו המקום בשבילו.

מסעדת סל דה לה טר בבוסטון
מסעדת סל דה לה טר בבוסטון צילום: יחסי ציבור

ברלין, גרמניה

Margaux מייצגת את הקרם דה לה קרם של המטבח הצרפתי בברלין. כהגדרת הבעלים, זהו "המקום לאנשים עם טעם טוב". בבסיס המסעדה עומדת קולינריה צרפתית קלאסית, ובעלי המקום אינם מתפשרים על כל מה שנוגע לאיכות ולטריות מרכיבי האוכל המוגש כאן. העיצוב והמראה הפנימי בהחלט הולמים את המעמד, החל מכיסאות הישיבה, המפות וכלה בקירות הצבעוניים.

תפריט הצהריים משתנה מעת לעת, וכולל שילובים מעודנים של בשרים, ירקות ופירות ים. ארוחה בת שלוש מנות עולה כ-35 יורו לאדם, ואם חשקה נפשכם ביין, יש להוסיף כ-25 יורו. בסך הכל כ-50 יורו לאדם לארוחה כולל הכל. לבעלי "כיס" רזה יותר, מנת השבוע מוצעת במחיר של 14.50 יורו לאדם.

בכל הנוגע למנות מהתפריט, המחירים מאמירים וכך גם מקוריותן. ניתן להזמין מקומות מראש בטלפון או באמצעות אתר האינטרנט, וזאת כ-24 שעות לפחות לפני ההגעה. מומלץ בהחלט לבעלי כיס רחב ולאניני טעם.

 
מסעדת האחים ז'אק בדאבלין
מסעדת האחים ז'אק בדאבלין צילום: יחסי ציבור

לונדון, בריטניה

La Poule au Pot היא אחת ממסעדות היוקרה הצרפתיות הרבות הפזורות בלונדון. המטבח בדגש על האוכל של האזורים הכפריים של דרום צרפת. מוצעים כאן מבחר דגים טעימים וקרם ברולה מוצלח למדי. האווירה רומנטית מאוד, בעיקר בשעות הערב בהן המקום מתמלא בזוגות אמידים הנהנים מסעודה לאור נרות. המנות והיין יקרים, אולם בצהריים אפשר להזמין ארוחה עסקית הכוללת שתי מנות ב-15 פאונד. המקום מלא תמיד ורצוי להזמין מקום לפחות כמה ימים מראש.

מסעדת ורדי בברוז'
מסעדת ורדי בברוז' צילום: יחסי ציבור

אמסטרדם, הולנד

מבחוץ נראית המסעדה d'theeboom ככנסייה חמורת סבר, ובפנים זו מסעדה ב"סגנון של פעם" הקיימת כבר שנים. האוירה רומנטית ורגועה, ברקע מתנגנים ברכות שנסונים, התקרה גבוהה, על השולחנות מפות לבנות והשירות טוב. בעל הבית הצרפתי מכין אוכל צרפתי, הכולל קרפצ'יו חזה ברווז עם גבינת גראנה ורוקט, צלעות טלה בציפוי תבלינים ורוטב זיתים שחורים, ולקינוח פרפה ג'ינג'ר עם עוגת תבלינים ורוטב אננס.

מבקר המסעדות המהולל של אמסטרדם Johannes Van Dam נתן למסעדה הזו ציון 10. יש כאלו שטוענים כי הוא קצת הגזים, אבל לא ניתן לערער על העובדה שהאוכל פה פשוט משובח. ניתן למצוא פה אנשים אופנתיים, אנשי עסקים, תיירים וגם סתם אנשים שפשוט אוהבים אוכל טוב. ביום שמש, ניתן לשבת בחוץ, ממש על שפת התעלה.

בוסטון, ארצות הברית

מסעדת Sel De La Terre (מלח הארץ), מגישה מטבח בסגנון צרפתי קלאסי. המסעדה, מן המוצלחות בתחומה בבוסטון, קוטפת כתרים והישגים ממבקרי האוכל בעיר כמעט מדי חודש. למסעדה שני תפריטים, ערב וצהריים. תפריט הצהריים קליל יותר מזה של הערב, ומורכב בעיקרו ממנות קטנות כמו כריכים, סלטים ומרקים כמנות ראשונות או נקניקיות (בשר לבן) ועוף צלוי כמנות עיקריות.

תפריט

הערב רציני יותר, עם פילה עשוי למחצה, שנאפה בתנור עם הרבה יין אדום, ומוגש לצד תפוחי אדמה קטנים, אפויים בדיוק במינון הנכון. לכל אוהבי הדגים מומלצת בחום מנת הבקלה. זו אחת ממנות הדגים הטובות ביותר במקום. כיאה למסעדה מכובדת, תפריט היינות עשיר מאוד. בשבת ובראשון מגישה המסעדה בראנצ'ים באווירה קלילה ולא מחייבת.


אביניון, צרפת

מסעדת Hiély-Lucullus שוכנת באביניון, במבנה מפואר מתחילת המאה ה-17, המעוצב בסגנון אר-נובו מובהק. המסעדה זכתה בעבר לשבחים ולנקודות זכות ממדריכי Michelin ו-Gault et Millau המפורסמים. כיום, מנסה השף להשיב עטרה ליושנה עם מטבח צרפתי פרובנסאלי, מודרני וים-תיכוני, ללא התחכמויות מיותרות, ישר ולעניין.

בין המנות העיקריות המומלצות, ה-Côte de Veau Hiely וה-Pigeon aux Truffes, המוגשות ברוב חן והדר אל שולחן הסועד. למסעדה גם מרתף יינות בו נשמרים במקצועיות יינות מקומיים משובחים הנמכרים ב-15 - 30 יורו לבקבוק, ובקומה השנייה סלון ייעודי לקבוצות. בצהריים, ארוחה עסקית ב-19.50יורו, ובערב, ארוחה ממוצעת ב-22 - 45 יורו.


סן פרנסיסקו

אווירה כפרית, שרות מקצועי ותפריט צרפתי קלאסי הופכים את Bistro Jeanty לאחת המסעדות הטובות בעיר. סטייק פילה ברוטב פלפלים ופטריות, פטה ארנבת בליווי שורש סלרי ותפוחים, וכמובן אווז עם גבינות עזים הם רק חלק קטן מהתפריט המעולה. לצד אלה מוגש תפריט יינות נפרד, והצוות ישמח לסייע לכם להתאים את היין למנה. הקינוחים הם כולם על טהרת המטבח הצרפתי והמומלצים ביניהם הם גבינות עזים בליווי דבש ואגוזים, קרפ תפוזים וחמאה וסורבה לימון. רמת המחירים מעניקה ל-Bistro Jeanty עוד נקודות זכות רבות, שכן המנות אינן יקרות מדי.


פריס, צרפת

ז'ואל רובושון הוא אחד השפים הידועים והנחשבים בצרפת, אם לא הנחשב ביותר. כשפתח את המסעדה שלו הוא עשה קאמבק לפריז, עם מקום מרווח, נאה ומעוצב. הקאמבק כמובן עורר תשומת לב, שבצידה הרמת גבה מסויימת לאור המדיניות המיוחדת של המקום: לא מקבלים הזמנות במהלך סופי השבוע.

לאור זאת כדאי לבוא לכאן בשעות הלחוצות פחות, בין 12:00 ל-20:00 ופשוט לעמוד בתור. האוכל כאן משובח, ורחוק מלהיות זול (הוצאה ממוצעת לאדם כ-70 יורו). החוויה מושלמת כאשר יושבים על אחד מהברים הריבועיים הפזורים ורואים את הבישולים נעשים לנגד עיניכם. המנות קטנות, אך ההנאה גדולה: מנת ה-langoustine טעימה מאד, כך גם מנת ה-agneau, והקשיבו למלצרים בכל הנוגע להמלצות היין שלהם.


ברוז', בלגיה

מסעדת Verdi נמצאת על הכיכר המרכזית של העיר ההיסטורית של ברוז', הלא היא ה-Grand Place המצויה בכל עיר בלגית מרכזית. המסעדה, השואבת את השראתה מן המלחין האיטלקי הנודע ורדי, מצטיינת דווקא במטבח בלגי צרפתי פשוט וטוב, עם מבחר עשיר של מנות ובמחירים סבירים עד זולים, השווים לכל נפש.

האח הפתוח, רצפת הפרקט והנברשות מקריסטל ונציאני, לוקחים אחורה בזמן, במסעדה המעוצבת בסגנון ניאו-קלאסי, עם נגיעות ספרדיות ואנגליות. בנוסף למסעדה, במקום גם בית תה וסלון קפה ואף מלון. למסעדה מספר תפריטים, שמחירם נע בין 22 ל-28 יורו, וארוחה ממוצעת נעה בין 25 ל-30 יורו לאדם.

דאבלין, אירלנד

Les Freres Jacques מייצגת בכבוד את המטבח הצרפתי בדבלין. המקום מעוצב כמו ביסטרו פריזאי, והאווירה בהתאם. המיקום  המרכזי הופך את המסעדה ליעד פופולרי בקרב תיירים, אך גם מקומיים מגיעים לכאן כדי ליהנות מכבש ברוטב זעפרן והדרים, מלובסטרים כחולים, מ-monkfish או מהלהיט של המקום - טלה ותפוחי אדמה ברוטב. למיש שפחות רעב, מומלץ לנסות את המנות הקטנות יותר, כמו הרינג ביין לבן, רצועות סלמון וחציל קלוי עם רצועות פרגית ופטה. הכל טעים מאד, והשירות אדיב.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים