סלמון ברוטב אגריסטדה
לארוחת החג האחרונה לתשרי הנוכחי, תורם שף אליעזר לויה ממסעדת פרסקו מנת דג סלמון ברוטב אגריסטדה, מתכון של יהודי בולגריה

דג סלמון ברוטב אגריסטדה צילום: יהונתן שאול
נתח פילה סלמון טרי (250 גר', מומלץ שיגיע פרוס מחנות הדגים)
קורט מלח ים
פלפל שחור גרוס
רוזמרין
שום כתוש
50 גרם בצלי שאלוט קצוצים
1 כף שמן זית
50 מ"ל חומץ הדרים, או אוכמניות, או חומץ בן יין לבן משובח
150 מ"ל שמנת מתוקה
100 גר' חמאה חתוכה לקוביות בטמפרטורת החדר
ההכנה:
1. מפזרים את התבלינים על הדג. מטגנים במעט שמן זית כ-2 דקות מכל צד (קודם הצד החשוף ואז הצד עם העור).
2. לרוטב מזגגים את הבצל בשמן, מוסיפים את השום, את
השמנת והחומץ ומצמצמים עד שייווצר רוטב סמיך מאוד. מכבים את הלהבה.
3. מוסיפים בתנועות טריפה קלות את קוביות החמאה עד שהרוטב מקבל גוון צהבהב וניל.
להגשה:
יוצקים את הרוטב בטמפרטורת החדר על הדג.
אפשר להוסיף עלי טרגון שלמים.
השף ממליץ על מנת כוסמת אפויה כתוספת בריאה, "פחמימה נפלאה ועשירה בסיבים", שמבשלים עם שמן תירס.