שף בבית: המסעדה עוברת לסלון

זה לא אוכל ביתי, אבל זה הבית של השף, והוא מזמין אתכם תמורת ככה וככה שקלים, להתארח, לאכול הרבה ולשמוח. לפעמים יש גם מיטה בסיפור

רוי רגב | 15/10/2008 12:12 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בעוד רבים מבלים עכשיו ימים ולילות בסוכה מקושטת בסמוך לביתם, יש כמה מסעדנים שבחרו לא לעזוב את הבית ולעשות אותו חלק בלתי נפרד מן העסק שלהם. חלק עושים את זה בדירה עירונית, ויש שמקרבים את העסק לצימר מפנק. בכל צורה שלא תהיה , הם לא מנסים להפריד בין הבית לעבודה. הם פשוט לא רוצים לעזוב את הבית, אחרי שמצאו להם סוף סוף פינה שקטה.

שף בבית
 
ארז שטרן
ארז שטרן צילום: רובי קסטרו
השף המוערך ארז שטרן (35) מארח בדירתו התל-אביבית בשכונת בבלי ומציע ארוחות גורמה כמו שרק בוגר בית הספר על שם פול בוקוז בליון יכול לספק. עם ההכשרה הזאת, החליט לפני כשנה להציע ארוחות גורמה אינטימיות אצלו בדירה. בנוסף לארוחת טעימות בת 10 מנות, תקבלו גם מיטה, כדי להשלים את התמונה הביתית בדירתו הצפונית.

השף שטרן מסביר כי מדובר בלא פחות ממקום מקלט, בו יכולים עשירי הארץ להימלט מאימת הפפראצי וליהנות מערב שקט ורומנטי, ממש כמו שיכלו פשוטי העם לעשות אם היה להם קצת פחות אוברדראפט.

בין המנות המוגשות בארוחותיו יש מבחר קרוסטיני; מרק קרם ארטישוק ירושלמי; רביולי גבינת עיזים וקרמבו תמרים לקינוח, כשהכל מלווה במזיגת יין קולחת מידיו של השף.

אתר השף ארז שטרן
נחי ובטי מבשלים

נחי ובטי מבשלים בבית
נחי ובטי מבשלים בבית צילום: יחסי ציבור
בשקט בשקט, וללא פרסום, הפכה מסעדתם של בני הזוג נחי ובטי אלקין במושב רמות לאחת מהאטרקציות הבולטות של רמת הגולן. אי שם במושב רמות בחרו בני הזוג להקים את ביתם, יחד עם מספר יחידות נופש מושקעות וגינה מטופחת, הכוללת גם בריכות דגים אקזוטיים.

הזוג התיישב במקום לאחר טיול ממושך ברחבי העולם ונחי אלקין בהחלט מחזיק בחזות של מדריך טיולים בעל זקן ארוך ולבן שנראה כי כל רגע יגלגל איזה צ'יזבט מפיו. המסעדה נחשבת למבוקשת במיוחד בסופי השבוע בשל הדיל המיוחד והיומרני הכולל ארוחה של 20 מנות במחיר סמלי של 160 שקל לאדם (לא כולל יין מאחד מיקבי
האזור). קחו בחשבון כי לרוב תתבקשו להזמין מקום שבועות מראש עבור שולחן במרפסת ביתם של הזוג אלקין.

הארוחה הלא כשרה מבוססת על מיני בשרים ותבשילים המוגשים לשולחן אחד אחרי השני, ביניהם גם: לבבות עוף ממולאים בשקדים עם פול, מבושלים בעראק; פטריות שמפניון ממולאות בגבינת עיזים; מרק רגל; אוסובוקו כבש וצלעות בתנור.

לפני האורחה תוכלו להזמין חמישה מתוך שישה הסלטים, שלוש מתוך ארבע המנות הראשונות  וארבע מתוך חמש מנות הבשרים. מלבד האופציות הללו אל תצפו לתפריט או להנחות באשר לכמות המנות האינסופית. המלצה נוספת, תבואו רעבים, מאוד.

מושב רמות, בכניסה למושב. טל: 04-6732889

לא לחם, קומרובסקי

ארז קומרובסקי
ארז קומרובסקי צילום: יחסי ציבור
מי שהביא לנוף המקומי את רשת הלחמים לחם ארז, מאס בחיים העירוניים הלחוצים ועבר לצפון, מעדיף שלא להתרחק מביתו בישוב מתת, ומקיים מזה כשנה סדנאות בישול כפריות אצלו בחצר.

במהלך הסדנאות, שנערכות בתאריכים קבועים מראש, מלמד איש הלחם לשעבר והבישול הכפרי בהווה את סודות המטבח הכפרי הטרי. הבישול הביתי שלו מתבטא גם בשימוש בחומרים קרובים לבית, כמו צמחי תבלין, ירקות ופירות, שהוא מגדל ממש מחוץ לדלתו. בין היתר מלמד קומרובסקי, בביתו הצופה על הבוסתן רחב הידיים, יש שיטענו כי קומרובסקי התחפף, אנחנו מעריכים את התעוזה.

מצפה מתת. טל': 03-9772929  


הבית של דורון

ביתו של השף דורון לביא בכפר ורדים, בוגר בית הספר קורדון בלו הפריזאי, מארח מזה שש שנים ארוחות ערב במחיר של 150 שקל לאדם. לביא מספר שהחליט להקים את המסעדה דווקא בביתו בהשראת כמה מהשפים הגדולים בעולם שעשו מהלך דומה. המקום פתוח בסופי השבוע, ובאמצע השבוע ניתן להזמין את המקום לאירועים של עד 16 איש בתוך הבית או בחצר.

הארוחות במקום מבוססות על מנות של דגים, סטייקים ופירות ים. מי שיערוך אירוע יוכל להתייעץ עם השף לביא לגבי הרכב התפריט מראש.

כפר ורדים, טלפון: 04-9978071

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''אוכל''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים