המתמטיקה של החיים: יין יקר וטוב
אפשר לצאת ידי חובה ולהגיע לארוחת הערב עם יין זול מהסופר, אבל עדיף לשחק אותה מביני עניין, להקריב את הכיס, ולהפתיע עם יין אמיתי. כך תעשו לחברים שאתם באמת חפצים ביקרם

כזו שבא לפתוח בה בקבוק ממש לעניין, או להתפרע ברכישה חווייתית. והמחיר - בהתאם. גם הפעם נתנה את הטון מורן עשור, הסוש מלייה של מסה ואישה בעלת חך מלומד במיוחד. אבל לפני הכל, שתי הערות:
1. חפשו את היינות שלכם בחנויות ייעודיות, דוגמת הרש שתות "דרך היין" או "חינאווי" (שתיהן במרכז), אבי בן וגאפן (ירושלים), או "ספיישל ריזרב" (של אנדריי סואידן בחיפה).
2 . נשאר לכם יין טוב ואתם רוצים לשתות אותו למחרת? אנא: בלי "יאללה, נשאיר את הבקבוק פתוח ויהיה בסדר", או "יאללה, נדחוף עליו את הפקק המקורי". זה לא עובד. קנו פקק ואקום עם משאבה כדי שלא יתחמצן לכם היין. והמוח.
ועכשיו, לרשימת המומלצים:
פלאם קלאסיקו 07'. חלוקה שווה בין מרלו לקברנה נותנת ליין הזה טעמי פרי בשל, צבע בורדו עמוק ובאופן כללי, יין טוב ומאוזן, שילך יופי עם מנות עיקרית לחג, כקדרות לסוש גיהן או טלה. מחיר: 70 שקל.

יראון 05', הרי גליל. יין מנצח שגם מתחילים ייהנו ממנו. זהו בלנד של קברנה, מרלו וסירה שיוצר יין נגיש, קטיפתי, מאוזן ומלא. ההתיישנות הארוכה נותנת לו מורכבות שמש תאימה בעיקר לעיקריות, דוגמת טלה ואפילו אווז, ברווז ושאר אוכל שמנוני. מחיר: 89 שקל.
ירדן סירה 03', יקבי רמת הגולן. גם עוצמתי, גם קטיפתי-ושוב, לא חייבים להבין ביין כדי ליהנות ממנו. שוקולדי מאוד בריח, גם בטעם. יהיה מצוין עם מאכלים מעט מתקש תקים: בשר עם חבושים, מיני בשרים מזוגגים בבלסמי, או בשר לחי. מחיר: 89 שקל.
מרלו ריזרב 05' של רקנאטי. המרלו הטוב בארץ, כיוון שהוא שומר על פאסון ועל איזון בכל הקטיגוריות. אוחז בסיומת נעימה, אלגנטי ולא שתלטן. מומלץ לשתות ליד עגל חלב, צלעות טלה, וכדומה. מחיר: 85 שקל. (עשור ממליצה גם על הספיישל ריזרב רקנאטי 04', " וזה בוש מבה", היא אומרת, "עולם חדש, נעים ומורכב" ). מחיר: 155 שקל.
הראל 06', קברנה , קלו דה גת. אחד הפייבוריטים. פטל שחור, לקריץ, קצת דובדבן ומנטה. אלגנטי, בעל פירותיות נעימה, וסיומת נעימה וארוכה. מדובר ביין מתוחכם קצת, שמצריך אוכל. יש בו יש חמיצות גבוהה יותר מאשר ביינות הקודמים
קסטל C שרדונה 07'. קשה למצוא חובב יין מקומי שלא יכתיר את היין הזה כשרדונה המוצלח בישראל. אבל ניחא. לא באנו הנה כדי להיות מקוריים. זה שרדונה של עולם ישן, ובהתאם הוא אלגנטי במידה, ויהיה מצוין לצד דגים נאים ופסטות עם רטבים קלילים. מחיר: 130 שקל.
שאטו גולן סירה 05'. לעשור הוא מזכיר יינות עמק הרון (ובמיוחד קוט רוטי), ולי הוא בעיקר מזכיר קלאסיקה של עולם ישן. ריח טחוב לטובה, של מרתפים ישנים. אחרי עשר דקות בכוס הנוזל הסגלגל מקבל טעמי פטל ופלפל שחור. המחיר שלו אולי נראה גבוה, ועדיין, הוא מציאה אמיתית. מחיר: 139 שקל.

בזלת הגולן קברנה רזרב 06'. זה היין למי שרוצה להרשים את המשפחה, ולגרום לכך שתכיר יקב בוטיק חדש שהפך להיות כשר. מדובר בקברנה קלאסי אלגנטי, מורכב, עשיר, שצריך לתת לו זמן להיפתח. 140 שקל.
פלאם סירה קברנה סופריור 04'. היין האהוב עליי בארץ. הסירה נותן חמיצות אופיינית לזן, הקברנה תורם עושר ומוש רכבות. ביחד נוצר יין קלאסי, עם פלטה רחבה של טעמים. העץ רק מלווה את הסיפור. באף מורגשים פלפל שחור, פיש רות יער ולקריץ. יין אולטימטיבי לשוק טלה, ורוסטביף עם קראסט של פלפל שחור. מחיר: 140 שקל.
יער יתיר 05'. אנחנו לא פארקר, אבל קשה להתעלם ממה שמבקר היין החשוב בעולם עשה ליקב הזה, אחרי שהעניק לו ציון גבוה והכרה בינלאומית. עשור: "מי חשב שאפשר לגדל בנגב כזה יין? ". הבלנד של קברנה, פטי ורדו ומרלו מניב יין עוצמתי, אלגנטי עם הרבה כבוד. בקיצור, זה היין שתביאו לקרובים מאמריקה. והוא אפילו כשר. מחיר: 229 שקל.
מרלו ספיישל אדישן, זאוברמן 05'. הפינה למשוגש עים: יין פסיכי, עם הריחות הכי מעניינים שיש. הכי עולם חדש, אוסטרליה. תנו ליין הזה את הזמן שלו. הוא עשיר בפה, משאיר ניחוח קרמל, מוקה ושוקולד, עוצמתי, מתש חנף לטובה. שימו את היד על בקבוק כזה, רק לטובת החש וויה. הוא לא צריך אוכל. אולי רק פואה גרא על קרוסטיני. מחיר: 300 שקל.
יאללה, ראש השנה וכו'. אין ברירה: חייבים לעשות כבוד למסורת. התוצאה: שימוש בדבש בקונסטלציה מוכרת.
החומרים:
30 מ"ל וודקה
4 ענבים לבנים
כף של דבש נוזלי
פרוסקו (יין מבעבע איטלקי, מתוק יותר מהקאווה הספרדית המוכרת. להשיג בחנויות יין)
ההכנה:
1. כותשים את הענבים בתוך השייקר. מוסיפים וודקה ודבש.
2. מנערים . מסננים את הנוזל לתוך כוס פלוט (שמפניה).
3. מוסיפים את הפרוסקו לתערובת. מערבבים ומגישים.