סלט תרד ורימונים
סלט צבעוני, מהיר וקל להכנה, שישדרג את שולחן החג

סלט תרד ורימונים צילום: יואל גלבוע
1/4 כוס חומץ בלסמי 1 כפית חומץ בן יין אדום
2 כפות מיץ רימונים
מיץ מ 1/2 לימון
2 כפות שמן זית
1 כף דבש
מלח ופלפל שחור
2 כוסות עלי בייבי תרד שטופים ויבשים
1 כוס גרעיני רימון
ההכנה:
1. מאחדים בקערה קטנה חומץ בלסמי, חומץ בן יין אדום ומיץ רימונים.
2. מוסיפים לקערה מיץ לימון, שמן זית, דבש, מלח ופלפל שחור.
3. מניחים את עלי התרד בקערה גדולה ויוצקים עליהם את הרוטב.
4. מוסיפים לקערה את גרעיני הרימון.
5. מערבבים ומגישים.
תחליפים:
במקום דבש אפשר להשתמש בסירופ מייפל טהור, במולסה (דבשה) נטולת גופרית או בסילאן תמרים. אפשר להוסיף שתי כפות זיגוג בלסמי.