שיעלה לראש לא לכיס: יינות לחג
נכון, אנחנו אוהבים את היין שלנו איכותי ויקר, אבל כשבפתח רובצת לה ארוחת חג עם קרובי משפחה משמימים, נסתפק בלדפוק את הראש גם עם משהו איכותי וזול לחיי הסליז

לצורך המשימה, גויסה מורן עשור, חברה והסומלייה המוכשרת והידענית של מסעדת מסה. לא מפתיע, אבל מסתבר שרשימה זולה ומשתלמת הרבה יותר קשה להרכיב מאשר אחת יקרה ואיכותית. מעבר לזה, די ברור שההמלצות לראש השנה יהיו על טהרת הישראלינה.
השבוע נציג כאן את היינות הזולים (עד 80 שקל) עם התמורה הכי טובה לכסף, ובשבוע הבא נעבור לדבר האמיתי: היינות היקרים יותר שחובה לשתות בחג.
אבל רגע, לפני שנתחיל, הנה שתי הערות כלליות:
1. השנה , אל לכם לסמוך על אף אחד. לא על הקוזינה מאמריקה ולא על הדוד מחיפה. אם אתם רוצים לשתות יין סביר פלוס, תביאו אותו אתם. אחרת, אל תתפלאו אם תמצאו את עצמכם מלעלעים יין קידוש מ-84 ומקללים את הרגע שבו נתתם למישהו אחר לקבוע את הרגלי השתייה.
2. בכל מקרה, מומלץ להתחיל בגרסה הציונית לקאווה: ה"גמלא ברוט NV" של יקבי רמת הגולן, שעשויה משילוב של שרדונה ופינו נואר, ומחירה 70 שקלים.
אה, כן, ותעשו טובה ואל תנסו להתאים יינות למרק עוף עם קרפלעך או לדג חריף (עשור: "כבר עדיף להיצמד לעראק"). באמת , חראם עליכם, וגם על האוכל.

סוביניון בלאן של כרמל, הסדרה האזורית - הפתעה טובה, במיוחד יחסית למחיר. באף ריח ורדים ופרי בשל מעט, חמיצות טובה וסיומת פירותית ומרעננת. אחלה יין, שיילך מצוין עם סלטי גזר של מרוקאים, גפילטע
סוביניון בלאן רזרב 2007 של רקנאטי - יין רענן מאוד, עם חמיצות גבוהה (עשור: "חמיצות זו לא קללה" ), ארומות של לימונים והדרים. בקיצור, קיצי לחלוטין. מתאים מאוד למנות ראשונות של דג, ובזכות החמיצות הגבוהה אפילו לגפילטע פיש. מחיר: 50 שקלים.
יוהנסבורג ריזלינג קאיומי 2007, כרמל , הסדרה האזורית - זה יין בושמי, עם ניחוחות וטעמים של משמש, אפרמ סק ופירות טרופיים. מאוד מרענן, ומתאים לאוכל אסיאתי, ואפילו לסלטי חסה שמערבים פירות. מחיר: 62 שקלים.
דלתון סוביניון בלאן "פומה" 2007 - היין היחיד ברשימה שעשור לא טעמה, אבל בעיני הוא יופי של תמורה לכסף. יין רענן ויבש, עם ניחוחות של לימון ושמץ קרמליות. נעים מאוד, במיוחד ליד דגים נאים, ואפילו מטוגנים. מחיר: 50 שקלים.
ויונייה אביבים, הרי גליל 2006- בלנד של 74 אחוז ויונייה, 24 אחוז שרדונה. פירותי במידה ובעל גוף מלא וסיומת רכה. מתאים מאוד לפסטות עם שמן זית ולימון ואפילו מנות באווירה אסיאתית. מחיר: 77 שקלים. ועדיין, שווה כל שקל.
גוורצטרמינר של פלטר 2007 -יין עדין מאוד, מתקתק, ומתאים לבעלי חיבה ליינות מתוקים, בזכות ניחוחות הלימ צ'י והשמנונית בפה, שאופיינית לזן. ילך מצוין עם סלטי גזר של מרוקאים, גפילטע פיש, ואפילו עם סלטים מיונזיים. רק תדאגו לקרר אותו מאוד. מחיר: 80 שקלים.

קברנה קאיומי של כרמל, 2005-יין מתוחכם ואלגנטי, עם ריחות של פטל ואקליפטוס. מאוד מאוזן, שומר על מעט חמיצות, סיומת ארוכה. יין למתחילים פלוס. עשור: "הייתי מכניסה אותו לתפריט של המסעדה". ילך טוב עם צלי בשר, ובכלל נתחים לבישול ארוך. ממש לא יין לדגים. מי שרוצה יין יותר נגיש שינסה את השיראז מאותה סדרה, ולא יתאכזב. מחיר: 65 שקלים.
תבור, קברנה סוביניון אדמה-2006 יין לא אגרסיבי (עושר: "יחסית לקברנה" ), ונוח למתחילים. מאוזן, בעל גוף בינוני ותמורה נאה לכסף. יהיה מוצלח עם לשון ובשרים קרים אחרים. מחיר: 60 שקלים.
מרלו 2006 של דלתון-יין שלא עושה עניין מעצמו. עשיר בארומות של פרי בשל, ובעל סיומת עגולה ורכה. הולך עם עוף, עגל, או בשר קר, דוגמת לשון או קרפצ'יו. מחיר: 60 שקלים.
מה לעשות, זה מה שיש בטווח מחירים כזה. בשבוע הבא תהיה רשימה למתקדמים, עשירים או סתם אנשים שאוהבים לשלם על איכות, ואז יהיה יותר כיף. מבטיחה.

רגע לפני המפגש הבלתי נמנע עם שארי (ושיירי) בשר נודניקים, כדאי לתכנן בקפידה את האפריטיף לאירוע. כדאי שזה יראה תמים, כדאי שזה ידפוק את הראש וכדאי מאוד שתשתו שניים כאלו. זה נראה כמו קיר רויאל תמים, אבל דופק את הראש פי שתיים.
החומרים:
חופן רימונים (או פטל שחור)
30 מ"ל וודקה איכותית (או יותר, למשפחות קשות במיוחד)
קאווה
סירופ רימונים או גרנדין
ההכנה:
מוזגים את הוודקה לכוס פלוט (שמפניה), משלימים עם קאווה. מוזגים מעט סירופ רימונים ומוסיפים את הרימונים. שנה טובה.