הכרה עולמית למוזיאון הזוועות בקמבודיה

בית הכלא של החמר רוז', שהיה סמל למשטר המוות בקמבודיה בשנות השבעים בדרכו לקבל הכרה רשמית של אונסק"ו כחלק מתוכנית "זיכרון עולמי".

nrg מעריב | 18/9/2008 17:07 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אתר האינטרנט של הסי.אן.אן מדווח כי בית כלא שהיה בעבר בשימוש ממשלת החמר רוז' בקמבודיה, בדרכו להיות חלק מהתוכנית "זיכרון עולמי" של אונסק"ו, בשל התפקיד הטרגי החשוב שהיה לו בהיסטוריה של קמבודיה.  

באונסק"ו, שהוא הזרוע של האו"ם לענייני חינוך, מדע ותרבות, מספרים כי בית הכלא S-21, הידוע כיום כמוזיאון טואול סלנג, יעביר את ארכיוני מרתפי העינויים שלו לידיו.

"גם במקומות אחרים בעולם התרחשו פשעים נגד האנושות", נכתב אתמול באתר של אונסק"ו, "אך בשום מקום לא פנתה כך ממשלה כנגד עמה שלה"

"הארכיונים של כלא S-21 התפרסמו כמי שהציגו את הפשעים שהתרחשו בבית הכלא, והיו מהסמלים הבולטים של קמבודיה בעולם.

מתוך 16,000 הגברים הנשים והילדים שעברו במתקני הכלא, רק 14 שרדו. לפי הערכות אחראי משטר החמר רוז' למותם של 1.7 מיליון בני אדם בין השנים 1975 - 1979.
בארכיוני המוזיאון נמצאים 4,186 הודאות של אסירים, שרובן נתנו בכפייה ובעינויים, 6,226 ביוגרפיות של אסירים, 6,147 תמונות, וכן בניינים הרוסים, קברי אחים ושארי הקורבנות.

המוזיאון, השוכן בבירה פנום פם, היה בעבר בית ספר, ותחת החמר רוז' הפך למתקן כליאה ועינויים. מנהל הכלא, קאינג גואק איב, הידוע יותר כדאץ', ממתין בימים אלה למשפט בבית המשפט בקמבודיה על חלקו בטבח.

הממונה על הקשר עם אונסק"ו בקמבודיה, טאן טייני, העבירה את המסמכים הדורשים הכרה בינלאומית במוזיאון. לדבריה, המוזיאון הוא תזכורת לזוועות שהתרחשו בו, וחשוב לשמר את המקום כדי למנוע התרחשויות דומות בעתיד. כעת, בזכות ההכרה של האו"ם במתקן, הדבר יתאפשר.
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''תיירות בעולם''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים