איי קצף על קרם אינגלז ופיסטוקים
מי שממש מוכן להשקיע בקינוח, עבור קבלת קולו של צקצוק מהנה מאורחיו, מוזמן לנסות איים של קצף שצפים על קרם אינגלז ומתפצפצים בפיסטוקים

איים צפים צילום: אריק סולטן
החומרים:
ל"איים הצפים":
4 חלבונים
1/3 כוס סוכר
1/8 כפית אניס טחון
6 תמרי מג'הול קצוצים גס
לקרם:
3 חלמונים
1/3 כוס סוכר
1 כוס חלב
1/2 מקל וניל שנחתך לאורך
6 תמרי מג'הול חצויים
1/2 כוס פיסטוקים קלויים, קצוצים גס
ההכנה:
האיים:
1. מקציפים את החלבונים עד להתחלת קבלת פסגות. מוסיפים את האניס ואחר כך את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד לקבלת פסגות קשיחות.
2. מוסיפים את התמרים הקצוצים ומקפלים בעדינות.
3. על תבנית מכוסה בנייר אפייה יוצרים איים, כל אחד מכף גדושה של קצף. אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 140 מעלות למשך כ15- דקות.
הקרם:
1. מקציפים את החלמונים עם מחצים הסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
2. מוציאים את זרעי הווניל מהתרמיל ושמים בסיר עם החלב ומחצית הסוכר הנותרת.
3. מביאים את החלב לנקודת הרתיחה.
4. שופכים בהדרגה את החלב לתוך החלמונים המוקצפים תוך כדי טריפה.
מחזירים את התערובת לסיר וממשיכים לבשל על להבה נמוכה תוך כדי טריפה עד שהרוטב מסמיך.
5. מעבירים את הרוטב דרך מסננת דקה לתוך קערת הגשה רחבה ורדודה. מניחים את האיים בתוך הרוטב ומסביבם את תמרי המג'הול החצויים. מפזרים על הקרם והאיים פיסטוקים קצוצים.