אני והנקניקייה: להכין נקניקייה בבית, לבד
הכי נחמד להכין נקנקייה בשניים, במיוחד אם אין לכם מסת שרירים יוצאת דופן אבל נחמד גם להכין נקניקיות לבד. המשך הדרך הפתלתלה אל הנקניקייה הביתית המושלמת. חלק ב'

עכשיו קראו לו למילואים, והתינוקת נזנחה איתי לשבוע של נקניקיות ביתיות. מצאנו את עצמנו בבית מצוחצח ומתוקצב היטב, אוכלות נקניקיות עוף עבודת יד לארוחת צהריים, ערב ובוקר, כי כל האוכל האחר נגמר. לעתים נוסף לתפריט שלה פופאייס בטעם ענבים, כי ממנו נשאר ורציתי לגוון לה את התזונה.
בשבוע שעבר שלחתי את קוראי המדור לערבב ולמלא בעצמם נקניקיות, אחרי שהתנסיתי בהכנתן עם השף רפי כהן. תחת העיניים הקפדניות והידיים המיומנות שלו, ובסיוע של מכונה שרכש משרקוטיירית קשישה בצרפת, יצאו לנו דוגמניות מושלמות בעור מתוח ובטעם נפלא.
תהיתי מה יקרה כשאשאר לבד, בלי רפי, בלי מכונה ועם נטייה מולדת לקלוציות. אילו נקניקיות, אם בכלל, ייצאו תחת ידיי. הפשלתי שרוולים, רכשתי כמות של בשר, הצטיידתי במטרים של מעיים ובשקית זילוף, ביררתי שביטוח הדירה בתוקף ויצאתי לדרך.

המדריך שפורסם במדור הקודם הוא אבן הדרך החשובה ביותר לכל מי שרוצה להכין נקניקיות. אלה היסודות. לפני שמתחילים ללכלך כלים ולרכוש אביזרים, חשוב לדעת כמה בשר צריך ומאיזה סוג (הכי טוב, הכי טרי, נתח לא שמן), ובאיזו טמפרטורה השומן צריך להיות (קר, כמעט קפוא), ואיך לבשל נקניקייה (עוף ונקניקיות עבות-לחלוט קודם במים) ומה לעשות בקצה של המעיים (להשאיר אותו פתוח ולא לקשור).
אבל בסופו של דבר, אם אין לכם מכונה, ואני מניחה שלרובכם אין, בשלב המבחן המעשי הכל מתגמד לנקודה אחת: איך, לעזאזל, ממלאים את החוט הזה בבשר? אגש ישירות לשורה התחתונה: זה אפשרי, זה מצליח, זה הרבה פחות מסובך ממה שחשבתי, וזה יוצא מעולה. רק צריך קצת סבלנות וארבע ידיים, ועדיף שזוג אחד מתוכן יהיה של מישהו בעל מסת שרירים מכובדת. עם זאת, הסתדרתי בכוחות עצמי, כשמסת השרירים במילואים, ולרשותי עמד מה שהתגלה כתחליף ראוי: מכנסי ג'ינס.
הפרטים לפניכם. קבלו את המדריך
כמו כל גיבור טרגי, גם אותי הפילה בסוף הגאווה, וכששכללתי את הטכניקה והעמסתי לחץ כבד יותר על השקית בכל הגוף, התפוצצה השקית. גם המעי התפוצץ. ניגשתי לחנות לקנות שקית חדשה, ושם, ב"שרה'לה" בגן העיר, מצאתי בקבוק עם בוכנה דוחסת וחמישה ראשים מתחלפים שנועד לקישוט עוגות. הבקבוק של חברת קייזר המעולה, תוצרת גרמניה (99 שקלים בחנות הכי יקרה בארץ, אבל הכי קרובה אליי הביתה), הפתיע בעמידותו.
הלבשתי לו את הראש בעל הפתח הגדול ביותר, מילאתי בבשר, השחלתי מעי ושוב דחסתי. זה הצליח. תוך שימוש בהרבה מאוד כוח הנקניקיות נערמו.
מעיים טבעיים: די, כבר שמעתי מספיק, אנשים נגעלים לגעת במעיים. צאו מזה. זה בסך הכל עוד חלק מהבשר, והוא מגיע אליכם נקי. בכל קצבייה מכובדת בארץ שמוכרת גם בשר כבש, אפשר להשיג אותם. ב"הבשרים של זלמן" ביפו השגתי גם חתיכה יפה של מעיים מלאכותיים (ע"ע).
מעיים של כבש הם מוצר נפלא. הם חזקים מאוד, אלסטיים, קלים לתפעול, עמידים בחום ומתלבשים לא רע. קל לשטוף אותם במים. נותנים למים לזרום בתוכם, ורואים איך הם מתמלאים כמו בלון-נחש של יום הולדת. וחוץ מזה אין להם טעם אחרי הבישול וגם לא מרקם.
מעיים מלאכותיים: אפשר להשיג אותם רק באריזות גדולות שיספיקו לכם למפעל. הם נמכרים כמו אצבעון דחוס שפותחים ומותחים ותולשים חתיכה בגודל הרצוי. יש להם ריח של נר, טעם לוואי, מרקם דומיננטי וגמישות של קשיש.
פעם הסביר לי פיזיקאי על חומרים שיש להם זיכרון וחומרים שאין להם. למעיים סינתטיים יש: אתה מגלגל אותם, והם נפתחים חזרה ומתיישרים. מטרתם היחידה היא לחזור למצבם הראשוני כצינור ריק מתוכן, והם יעשו הכל כדי להגשים אותה. עם כל ההערכה לעקשנות שלהם, במטבח זה סתם נודניקיות.
במילים אחרות: לא רוצים מעיים אמיתיים? אל תכינו נקניקיות.
מעיים מלאכותיים עתידיים: בעקבות המדור הקודם הגיע אליי גיל נופר, מהנדס מזון שעובד כשש שנים על פיתוח מעיים מלאכותיים מן הצומח. הבשורה המשמעותית שבהם היא שהמוצר דומה למעיים אמיתיים, אך מתאים לנקניקיות צמחוניות, ובזכות הכשר הרב לנדא, גם לאוכלוסייה החרדית. נופר מקווה שבתוך ארבעה חודשים יהיה אפשר לראות אותו בחנויות בארץ. אעדכן.

בעיות שנוצרות בבית, פתרונן או הדחקתן:
1. אחרי שיש לכם נקניקייה ארוכה ביד, מגיע השלב שבו צריך להפריד בתוכה נקניקיות קטנות. בעיקרון צריך לסובב כל נקניקייה לכיוון הנגדי מזו של קודמתה. להפתעתי גיליתי שמהר מאוד אני שוכחת לאיזה כיוון סובבתי. קשר אחד בחוט שפגאט במקום סיבוב המעי יפתור את הבעיה.
2. אם אתם עובדים לבד, חייבים להיעזר במשהו שייתן קונטרה לבוכנה, ויסייע בדחיפת הבשר החוצה. אני הדפתי את כל הגוף על ידית הבקבוק, ומכנסי ג'ינס עבים גוננו עליי מפני פגיעה. אני חוזרת ואומרת: עדיף בשניים. מעיים של עגל אמנם גדולים וקלים יותר למילוי, אבל אם תתעצלו ותבחרו בהם, תשלמו על כך בטעם בולט והרבה שומן.
3. שני מחזורי הנקניקיות הראשונים שהכנתי התפוצצו קלות בזמן הבישול. לא משהו רציני. קשה לשמור על הטמפרטורה של השומן כשמבזבזים הרבה זמן על שכלול מיומנות. המחזור השלישי יצא שלם. תנו לעצמכם זמן ללמוד ואל תתרגשו מפיצוצים קטנים, הנקניקיות שתכינו הן למשפחה ולא למסעדה, ואם לא יעריצו אתכם על ההשקעה, תחליפו משפחה.
נקניקיית חלקי פנים צפון אפריקאית
נקניקיות עגל ועשבי תיבול