טעם יש בארץ ישראל
מאכלים מעודכנים מארץ ישראל הם מתנה מצויינת לחגים, עבור יקיריכם שחיים מעבר לים. ספר בישול חדש ניגש ישר למלאכה, עם צילומים מגרי ריר, מבית על השולחן

טעמים מישראל צילום: כריכת הספר
הספר החדש שלהם מיועד דווקא לאנשים מן העולם הרחב, והוא יוצא באנגלית. בפנים יש מה שנקרא אוכל ישראלי, שהוא כמובן אוכל מכל מקום ממנו באו הישראלים. מה שכן, כל המתכונים בו, עד אחרוניהם מקבלים עדכון שמצדיק את האיסוף שלהם בספר שיוצא
עכשיו, ומשווה להם מראה רלוונטי, מעבר לאנקדוטה אקזוטית.
הדיון על המצאות מטבח ישראלי, או רק אוסף של אימוצים גסטרונומיים, עולה בכל עלעול בספר מסוג זה. הספר המסויים הזה לא מפחד לאסוף ולהגדיר את המטבח הזה, ונותן את המשקל שלו לדיון המתהווה הזה.
חוץ משווארמה, סביח, חומוס וכמוהם, אפשר למצוא גם מאכלים ישראליים מקוריים, כמו סלט פתיתים, שקשה להאמין, אבל הם נחשבים כמאכל בריאות במקומות מסויימים בעולם. מין בלבול עם קוסקוס.

מפרום על קוסקוס צילום: מיכל לנרט
בכל מקרה, הספר היפהפה הזה מתאים בדיוק כמתנה לשליחה אל מעבר לים, לכבוד ראש השנה והחגים הבאים. יחד עם בקבוק יין מקומי וצנצנת טחינה או סילאן, אפשר לישון בשקט - יש אוכל ישראלי.
לדוגמה חיננית:
ראפ סטייל שווארמה
Fresh flavors from Israel. מאת: רות אוליבר, אורלי פלי ברונשטיין, שילי ליפה אנג'ל, ושפים שונים. עורכת: ג'אנה גור. הוצאת על השולחן. מחיר: 88 ש"ח.







נא להמתין לטעינת התגובות