שף אוהב בשלנים?

כנראה שכן, כי בספרון הקטן והמפתיע בשימושיותו "סודות של שפים", עומדים בתור עשרות רבות מהם כדי לחלוק עם ההדיוטות את שיטותיהם. איך לנקות פטרוזיליה, איך מייבשים עגבניות, ומה לעזעזאל עושים עם אנשובי?

לילך צור | 9/9/2008 18:47 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
חיים כהן
חיים כהן צילום: ברקאי וולפסון
הספר הקטן בעל המראה הקורקטי שנחת על שולחני לא היה מצליח למשוך את תשומת לבי, לולא היתה לו כותרת ישירה בהבטחתה - סודות של שפים. ההמשך לא משאיר מקום לספק - הסודות הקטנים של השפים הגדולים. ההרגשה לפני הפתיחה היתה קצת כמו לפני גילוי סוד שאסור לגלותו, אולי חכמה עתיקה של שבט בשלנים אבוד.
סודות של שפים
סודות של שפים צילום: עטיפת הספר

אבל הספרון לא נותן להתמהמה הרבה זמן בחרדת הגילוי. העיצוב הפשוט מוביל מיד עם פתיחתו לכמעט מאה טיפים המוסדרים לפי שבע קטגוריות שונות. למעשה, הוא מתפקד כפנקס שימושי, שלא אמור לגרות את
הקורא להכנת מנה מסויימת, אלא לשמש לעזרתו בהכנת המנה שבחר. לכן תצלומי מאכלים מזוויות סקסיות אין בספר, אבל איורים עדינים קטנים ומקסימים, במסורת ספרי הבישול לפני עידן הכרומו, יש ויש.
 
מיקה שרון
מיקה שרון צילום: ברקאי וולפסון
הספר יצא במקור בארצות הברית ורב הטיפים בו הם של שפים אמריקאיים, אבל יוצרי המהדורה העברית עשו בחכמה, והוסיפו שמות ידועים מן המטבח המקומי. כך למשל, אפשר למצוא יעוץ מדעי להכנת סטייק מהשף יונתן רושפלד, המלצה לאיך לדאוג שהשניצל יהיה עסיסי מישראל אהרוני, ואפילו איך להכין משחות תבלינים מהמטבח ההודי של רינה פושקרנה.

ולשתי דוגמאות מצויינות:

איך להכין סטייק כמו במסעדה, של יונתן רושפלד

איך להכין את הגנאש הטוב בעולם, של רוברט סטיינברג

סודות של שפים. הוצאת גורדון. מאת: פרנסין מרוקיאן, גרסה עברית: דורית שנון ושירה חדד. מחיר: 75 ש"ח.
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''אוכל''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים