שף אוהב בשלנים?
כנראה שכן, כי בספרון הקטן והמפתיע בשימושיותו "סודות של שפים", עומדים בתור עשרות רבות מהם כדי לחלוק עם ההדיוטות את שיטותיהם. איך לנקות פטרוזיליה, איך מייבשים עגבניות, ומה לעזעזאל עושים עם אנשובי?

חיים כהן צילום: ברקאי וולפסון

סודות של שפים צילום: עטיפת הספר
אבל הספרון לא נותן להתמהמה הרבה זמן בחרדת הגילוי. העיצוב הפשוט מוביל מיד עם פתיחתו לכמעט מאה טיפים המוסדרים לפי שבע קטגוריות שונות. למעשה, הוא מתפקד כפנקס שימושי, שלא אמור לגרות את
הקורא להכנת מנה מסויימת, אלא לשמש לעזרתו בהכנת המנה שבחר. לכן תצלומי מאכלים מזוויות סקסיות אין בספר, אבל איורים עדינים קטנים ומקסימים, במסורת ספרי הבישול לפני עידן הכרומו, יש ויש.

מיקה שרון צילום: ברקאי וולפסון
ולשתי דוגמאות מצויינות:
איך להכין סטייק כמו במסעדה, של יונתן רושפלד
איך להכין את הגנאש הטוב בעולם, של רוברט סטיינברג
סודות של שפים. הוצאת גורדון. מאת: פרנסין מרוקיאן, גרסה עברית: דורית שנון ושירה חדד. מחיר: 75 ש"ח.