היהלום של קלרה בשוק של נתניה

ביקור אצל קלרה כחלון בסיבוב החדש של מסעדתה בשוק נתניה, הותיר את הסועדים סמוקי לחיים, שבעי רצון, ומודים בכל ליבם לשלמה שרף שירד על ברכיו לפניה והביא אותה עד יהלום

רוי רגב | 9/9/2008 14:18 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
האוכל של קלרה
האוכל של קלרה צילום: רוי רגב
"רפי כהן התקשר אלי ואמר - אין, זה לא יוצא לי כמו שלך", מספרת בסיפוק קלרה כחלון ממסעדת יהלום הנתנייתית על הסטודנט שעבר קורס מזורז להכנת חריימה, שהוא גם שף מסעדת רפאל. "טוב", היא נאנחת, "הוא לא יודע לבשל. הוא הזמין אותי למסעדה שלו, אבל סירבתי לבוא. הוא לא שומר כשרות".

למקרה שפספסתם, המסעדה של כחלון נחשבת כבר שלושים ותשע שנים לספינת הדגל של המטבח הטריפוליטאי בישראל. מאחת הסמטאות האחוריות בשוק השוקק של נתניה הנפיקו כחלון ובעלה המנוח, עמרם, מנות מובחרות בבניין שבו פעלו בעבר יהלומנים וחרטים. את ההשוואה בין אבני חן למנות טריפוליטאיות מיומנות אתם מוזמנים להשלים בעצמכם.
סיר הסירים של קלרה
סיר הסירים של קלרה צילום: רוי רגב

לפני כשנה וחצי הלך לעולמו בעלה של כחלון, עמרם, דבר שאיים על המשך חייו של המוסד הקולינרי. לאחר פטירתו של בעלה, סגרה קלרה את המקום למספר חודשים. לחזרתה לשוק אחראי מאמן נבחרת הכדורגל לשעבר, שלמה שרף, שהגיע לביתה באופן אישי ושכנע אותה לפתוח מחדש.

אולי כאן זה המקום להודיע: שכחנו לשרף את הפאדיחה של הנבחרת בהצלבה ופתחנו איתו דף חדש אחרי עשור של מתיחות. ללקוחות מועדפים ברמתו, אגב, מרשה קלרה לקחת בעצמם את האוכל מהסירים.

ביקור שנערך לאחרונה במסעדה, שנמצאת כיום לבדה בבניין לצד מוכר מקררים, מגלה שרמתה נותרה כשהיתה. לקוחות קבועים מספרים כי עמרם המנוח אירח את כל הלקוחות המפורסמים של המסעדה, בעוד קלרה הייתה אחראית על הסירים במטבח הסמוך.
קלרה והסירים ביהלום
קלרה והסירים ביהלום צילום: רוי רגב

כעת, יש לה עוזרת שמסייעת לה לנהל את ההצגה. את חומרי הגלם היא קונה אצל השכנים בשוק כבר כמעט ארבעה עשורים וכפועל יוצא, הירקות תמיד טריים והדגים נבחרים לפי התוצרת שנראית הכי טוב באותו היום.

כשהגענו למקום, הזהירה כחלון שהגענו קצת באיחור ושנאלץ להסתפק בשאריות (ושכמעט אכלה לנו את המפרום האחרון). ביהלום אין תפריט, מקבלים את מה שמתבשל בסירים. השאריות עליהן דיברה כללו קוסקוס רותח עם שעועית ברוטב עגבניות, מפרום מעולה ועסיסי, שניצל ושעועית ירוקה ומעולה עם תרד ובמיה. למרות המנות המופלאות הללו הכוכבים האמיתיים היו הסלטים המבושלים שכללו חצילים, גזר וצ'רצ'י (סלט דלעת מבושל ופיקנטי). למען הסר ספק, הסלטים חוסלו מיד יחד עם לחם שחור חתוך גס.

שולחן מלא במסעדת יהלום
שולחן מלא במסעדת יהלום צילום: ררוי רגב
 
גם  מי שמכיר את המקום, צריך לקחת בחשבון ששעות הסגירה השתנו מאז שכחלון החלה לנהל את המסעדה לבד. "היום אני סוגרת בערך בארבע. פעם היו כאן היהלומנים שעבדו, היום אני לבד ומסוכן כאן בלילה. בשעות היום עדיין מגיעים לכאן מיטב שחקני ומאמני ליגת העל בכדורגל – ממכבי נתניה ועד מכבי חיפה ולקוחות קבועים שבאים כבר שנים לקחת
אוכל הביתה", היא מדווחת.

על כך ניתן להוסיף כי למרות שעות הפתיחה והתפריט המצומצם, קשה להאמין שלקוחות מורעבים ייצאו לא מסופקים. ובכדי שלא תלכו לאיבוד בדרך, קבלו נ.צ מקלרה כחלון: "זה הכי פשוט. מגיעים לשוק, איפה שרואים את המקררים עולים למעלה ואז שמאלה". 

רחוב היהלום 5, קומה ב', נתניה. 09-8611683.


כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''אוכל''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים