חדשות לבקרים: יוגורט עזים עם גרנולה תוצרת בית
מנה מהמטבח האורגני, הירוק עם טעם טבעי ועז. מצויינת כארוחת בוקר עם ערכים תזונתיים או כנשנוש בריא במשך היום

יוגורט עיזים עם גרנולה תוצרת בית צילום: מיכל רביבו
יוגורט עיזים
לגרנולה:
1/4 כוס דבש
1/3 כוס גרעיני חמניות
1/2 כוס שקדים מולבנים
2 כוסות שיבולת שועל
1/3 כוס צימוקים שחורים
1/3 כוס קוקוס מיובש חתוך לקוביות
8 כפות שמן קנולה
8 כפות מים
להגשה:
בננות מיובשות, חמוציות או פירות טריים חתוכים.
ההכנה:
מחממים את התנור מראש ל-180 מעלות.
2. מערבבים את הדבש, המים והשמן עד לקבלת מרקם אחיד.
3. משטחים את שאר החומרים, מלבד הצימוקים והקוקוס, על תבנית אפייה, יוצקים את תערובת הדבש על המרכיבים היבשים ומעסים קלות.
4.
אופים כ-20 דקות לערך. יש לשים לב שהתערובת לא תישרף (באמצע התהליך ניתן לערבב קלות).
5. לקראת סוף תהליך הקלייה מוסיפים את הפירות היבשים ל-5 דקות.
6. מוציאים מהתנור, מקררים היטב ושומרים את הגרנולה בכלי אטום.
המנה:
1. ממלאים כל כוס או קערית הגשה ביוגורט עיזים, ומעליו מפזרים מעט גרנולה.
2. ניתן לעטר בבנות מיובשות וחמוצויות, או בפירות טריים.