התרעת יין טוב: רות קברנה סוביניון רזרב 2004
אין הרבה יינות קברנה ראויים לציון בארץ, לרוב הם צפויים וירקרקים, זה של יקב רות, ברם, טעים ורחב

רות קברנה סבניון רזרב 2004 צילום: יחסי ציבור
אגדיל ואשאל, מה הסיבה האמיתית לתפוצתו הבלתי מתפשרת של הזן בארץ? האם עקב התאמה לקרקע ולחך הישראליים, או שמא יש כאן עניין של מיתוג ופוטנציאל מכירה? לפי המצב כיום, בכל אופן, אני בוחר באפשרות השנייה.
כל כך הרבה יקבים, קטנים כגדולים, מתעסקים ללא הרף בזן האלמותי הנ"ל, אלא שהיינות לרוב צפויים וירקרקים. אין ספק: למדינה ים תיכונית דרושים זנים ים תיכוניים: גרנאש, סירה, סנסו, מורוובדר וכדומה, ופחות מרלו,
קברנה ופינו נואר, שאמנם נשמעים סקסיים יותר על הלשון, אבל הלו, יין לא יוצא בכוח. מנגד, זו דעתי בלבד. וכשיש קברנה טוב בסביבה, בכל זאת כדאי להתריע ולספר עליו.
יקב רות, השוכן בכפר רות, זכה לתהילה לפני מספר שנים כשזכה במפתיע בפרס הקברנה בתחרות אשכול הזהב. רות קברנה סוביניון רזרב ,2004 בכל אופן, הוא מושא טורנו היום.
הקו המנחה שלו (ושל יינות היקב, ככלל) הוא מוכנות לשתייה: היין פתוח ורחב זמן קצר לאחר החליצה. מדובר ביין טעים ורחב המתאים למגוון של מאכלים ואנשים. מפריע לי עניין התמורה למחיר, אך בכל זאת מורגשת בו השקעה רבה.
מחיר בחנויות: 130–120 שקל. מחיר במסעדות: 200–180 שקל. התמורה למחיר: 6.







נא להמתין לטעינת התגובות