יש כבוד: מתכונים עם צמחי תבלין
לאיטלקים יש את הבזיליקום, בתאילנד מכורים לכוסברה והפרסים אוהבים פטרוזיליה - לא לחינם נותנים לצמחי התבלין מקום של כבוד במטבחים שונים ברחבי העולם-הם מרעננים, משדרגים את הטעם וגם בריאים מאוד, במיוחד אם הם אורגניים

מיץ לחיזוק המערכת החיסונית צילום: רובי קסטרו
ולשלבם בסלטים, במיצי ירקות, בתבשילים או כסתם נשנוש בין הארוחות. מלבד טעם טוב שנותן טוויסט לכל תבשיל, הם ניחנים בסגולות בריאות שונות.
לא לחינם הפכו עמים שונים את צמחי התבלין לקבועים במטבח המקומי: האיטלקים נתנו לבזיליקום ולאורגנו מקום של כבוד בתבלון הפיצות והפסטות; התימנים, המרוקאים והפרסים העדיפו את הפטרוזיליה כתבלין טרי המוגש כתוספת בכל ארוחה; תושבי ארצות אסיה, כמו תאילנד, קוריאה והפיליפינים, התחברו לכוסברה הטרייה; וגם אנחנו, הישראלים, מיטיבים להשתמש בשפע של צמחי התבלין שיש בארץ.
תענוג להוסיף את צמחי התבלין לכל מנה ואני מעדיפה להוסיפם בסוף הבישול או ממש לפני ההגשה כדי שהארומה שלהם תישמר ותודגש ביתר שאת. רצוי כמובן ליהנות מצמחי התבלין בעודם טריים, כי ערכם התזונתי ותרומתם הבריאותית עולים בכמה מונים מאלה המושגים אחרי בישולם.

שעועית לוביה עם אצות היזיקי, טופו ואורגנו טרי צילום: רובי קסטרו
חשוב לצרוך צמחי תבלין אורגניים שלא רוססו בכימיקלים. מי שחשקה נפשו לגדל בגינה או אפילו באדנית צמחי תבלין אורגניים, יוכל לעשות זאת בקלות - במשתלות מובחרות אפשר למצוא צמחי תבלין אורגניים של "חיש שתיל", וכל מה שהם זקוקים לו זה מים ואהבה.

סלט קיצי צילוםף רובי קסטרו
מתכונים עם צמחי תבלין
מיץ ירוק לחיזוק מערכת החיסון
סלט קיצי עם נבטים ופטרוזיליה
אפונה צרפתית או שעועית לוביה עם אצות היזיקי, טופו ואורגנו טרי
זוקיני גנדרן עם בזיליקום, עירית, פטריות שיטאקי, ובוטנים