עגבניות ממולאות

שרי אנסקי מביאה מתכון שהוגש פעם במסעדת יועזר בר יין

שרי אנסקי | 28/8/2008 11:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
עגבניות ממולאות
עגבניות ממולאות צילום: סופשבוע
על פי מתכון שהיה פעם במסעדת יועזר, ואולי אף ישוב:

החומרים:

6 עגבניות שטח - גדולות אדומות ומוצקות
חלקי פנים של כבש: אשכים, כליות, ראות, לב. יש לחשב בערך 150-200 גרם בשר לעגבנייה גדולה
שמן זית
6 שיני שום קלופות
1 תפוח אדמה חתוך לקוביות קטנות
1 בצל קצוץ לקוביות קטנות
1/2 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
מלח פלפל

לרוטב:
2 שורשי פטרוזיליה קצוצים בצל גדול קצוץ
 2 שיני שום
1/3-1/2 כוס יין לבן יבש כוס ציר בשר או מרק עוף אמיתי
2-4 גבעולי פטרוזיליה

1. מורידים מהעגבניות ראשים, מרוקנים מיץ גרעינים וחלק פנימי.
2. שמים בסיר קטן שש כפות שמן זית עם שש שיני שום. מטגנים על אש נמוכה עד שהשום מתרכך ומחלקים את השיניים בין העגבניות עם השמן.
3. חותכים את חלקי הפנים לקוביות קטנות של כחצי סנטימטר. שומרים כל חלק בנפרד (את האשכים מנגבים ביסודיות במגבות נייר).
4. מאדים את תפוחי האדמה עם הבצל ושתיים-שלוש כפות שמן, מלח ופלפל עד שהם מתרככים אם צריך מוסיפים מעט מים ומכסים. מעבירים לקערה.
5. מקפיצים במחבת חמה עם
שמן זית כל חלק פנים בנפרד ומסננים ומצרפים לתפוחי אדמה, מתבלים במלח ופלפל. מערבבים עם הפטרוזיליה. בודקים תיבול.
6. להכנת הרוטב: מזהיבים בסיר קדרה (קסרול) את שורשי הפטרוזיליה, הבצל והשום ומצמצמים עליהם יין עד שהוא לגמרי נספג בהם. מוסיפים ציר, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים עד שמתחיל להס סמיך - כרבע שעה. לקראת הסוף מוסיפים גבעולי פטרוזיליה.
7. מסננים את הרוטב ושומרים בסיר קטן.
 8. לפני ההגשה: מחממים תנור לחום של 190 מעלות. מחממים את המילוי ומכניסים לתוך העגבניות. לי לדחוס. מכסים במכס סים ומכניסים לתנור ל-5-12 דקות. נזהרים שלא יתפוצצו.
9. מחממים רוטב ומצרפים כשלולית סביב העגבנייה. 
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים