צ'אטני מנגו עם מיני בשמים
מעולה לבישול ולאפייה, אבל גם לסנדוויץ'

צ'אטני מנגו צילום: רובי קסטרו
החומרים:
2 מנגו גדולים, קשים ככל האפשר, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
כוס מים
2 כפיות חומץ
3 כפות סוכר
כף ג'ינג'ר טרי טחון
2 מסמרי ציפורן
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית הל טחון
1/2 כפית כוסברה יבשה
1/2 כפית גרגירי חרדל
1/2 כפית פלפל שחור טחון
מעט זרעי אניס
ההכנה:
1. מחממים מחבת על להבה בינונית, ושמים בה את החרדל. קולים את הגרגירים עד שהם מתחילים להתפוצץ.
2. מוסיפים את זרעי האניס, את הפלפל השחור, את ההל, את הקינמון ואת מסמרי הציפורן, ומחממים במשך חצי דקה.
3. שופכים לתוך המחבת את המנגו ומערבבים. מוסיפים את המים, את החומץ ואת הסוכר, מנמיכים את האש, ומבשלים עד שהתערובת מצטמצמת
4. אם אתם מאוהבי החריף, והטעם העשיר המתובל עוד לא פיקנטי מספיק בשבילכם, הוסיפו מעט צ'ילי גרוס (כ-1/4 כפית ) וערבבו.
5. שוטפים היטב צנצנת קטנה במים וסבון, ואז משרים אותה קצת במים רותחים.
6. מעבירים את הצ'אטני לצנצנת וסוגרים היטב. שמים על הצנצנת מדבקה ובה תאריך.