גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


המדריך למדיח החובב

סופ
רותי רוסו | 23/8/2008 17:49 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
 
בננה בקרמל
בננה בקרמל צילום: אריק סולטן
המדיח: כל סוג של מדיח ישיג את המטרה, העיקר שגוף החימום עובד.

התוכנית: בחלק מהמדיחים החדשים יש תוכנית קרה ותוכנית אקונומית שלרוב לא מתאימות. מומלץ להשנתמש תמיד בתוכנית הרגילה.


הכלים המלוכלכים: אם מה שאתם מבשלים סגור היטב, לא יקרה לו כלום. צאו מזה.

הסבון: אבקה או טבליות, שימו מה שבא לכם. אפשר לגוון אפילו עם הדאודורנטים המוזרים האלה למדיח. שקיות ננעלות: בדקנו שני סוגים של שקיות ננעלות, כאלה של "ניקול" עם ריצ'רץ' ושקיות של "זיפלוק" שהגיעו אל ברוידו מקנדה.

אני לא מאשימה את ניקול חלילה, שכן השקיות שלהם מראש לא נועדו
לבישול במדיח, וייתכן שהבעיה נובעת מהריצ'רץ' עצמו, אבל לאגס שבישלנו בהן היה טעם לוואי עדין ומרתק של אורז, שמן ודטרגנט, והסלמון הצליח להעניק ארומה של אקווריום לכל הכלים הנקיים. השקיות של זיפלוק היו מעולות. חפשו שקיות ננעלות בלי ריצ'רץ, ורק עם נעילה כפולה או משולשת.
רותי רוסו והמדיח
רותי רוסו והמדיח צילום: אריק סולטן

נייר האלומיניום: האלומיניום הוא מוליך חום מצוין ולכן מומלץ למשימה. הכי נוחים הם הגלילים הרחבים, שייתנו לפרנויות שלכם מרחב פעולה. אל תתקמצנו ותעבדו עם יריעות גדולות באורך של חצי מטר. את המנות שבישלנו עם הרבה רוטב העדפתי לעטוף פעמיים.

האיטום: מניחים את האוכל במרכז יריעת האלומיניום. מפגישים את שני האורכים מלמעלה. מקפלים אותם ביחד מספר פעמים (לפחות שלוש-ארבע) עד שמתקבלת רצועה צרה וארוכה מאלומיניום שבמרכזה גבעה קטנה עם מרכיבי המנה.

מגלגלים פנימה את שני הקצוות כמו באריזת מתנה (שני משולשים וקיפול וחוזר חלילה). התוצאה הסופית צריכה להיות לא גדולה בהרבה ממה ששמתם בפנים. אפשר לעטוף ביריעת אלומיניום נוספת בפחות אובססיביות.

המיקום: עדיף במגירה העליונה, רחוק מכל דבר חד או מסתובב שעלול לפגוע באריזה.

הבשר: כשבשר נצרב בטמפרטורה גבוהה וצבעו משנ חים והריח שלו מתפשט נוצרות בו במקביל עוד מאות מולקולות חדשות של טעם וארומה שלא היו בו כשהיה חי. מאחר שאי אפשר ליצור את האפקט הזה (הנקרא אפקט מאיירד) במדיח, האחרון ישמש לבישול הבשר באופן מושלם מבפנים וצריבה קלה ביותר במחבת לוהטת ברגע האחרון תשלים את החסר.

דגים: המדיח מושלם לדגים. מתייחס אליהם בעדינות ובכבוד.

עוף: הניסוי עם חזה העוף היה מוצלח ביותר, אבל כדאי לקחת בחשבון שהחום במדיח לא מספיק בשביל להרוג את כל הבקטריות. אם אתם חוששים מסלמונלה או מבשלים לאנשים שמערכת החיסון שלהם לא במיטנ בה, זה לא הזמן להדיח עוף.

ירקות: תרד ומנגולד אפשר. ברוקולי, כרובית, בצל, סלק ותפוחי אדמה לא.

פירות: מאחר שאת רוב הפירות גם ככה לא רוצים לרכך מאוד, החום המתון מעולה להם. אגסים, תפוחים, אפרסקים ובננות - הכל יכול להיכנס. היופי הוא שהם סופחים את הנוזלים של הבישול אבל לא משלמים במנ רקם. מכאן השמים הם הגבול.
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים