סלט עגבניות ולחם טוסקני (פנצנלה)
מתוך ספרה של בת' איילון, "טוסקנה למתקדמים" (הוצאת "דניאלה די-נור")

עגבניות צילום: מיכל רביבו
החומרים:
1 כיכר לחם כפרי בן כמה ימים
3 עגבניות בשלות
1 מלפפון שטוף, אבל לא קלוף
1 בצל סגול פרוס דק
1 גבעול סלרי פרוס דק
חופן עלי בזיליקום קצוצים
מלח גס
פלפל שחור גרוס טרי
1/4 כוס חומץ בן יין אדום
1/2 כוס שמן זית משובח
ההכנה:
1. משרים את הלחם במים מתובלים בכמה כפות חומץ במשך חצי שעה. בינתיים, פורסים את העגבניות והמלפפון לפרוסות דקות, ואת הלחם פורסים גס.
2. מערבבים את כל הירקות בקערה
גדולה. סוחטים את הלחם מהחומץ ומפוררים מעל הירקות.
3. מוסיפים את הבזיליקום, המלח והפלפל.
4. יוצקים מעל את החומץ והשמן, מערבבים ומגישים. אוכלים מיד.







נא להמתין לטעינת התגובות