סלט עגבניות ולחם טוסקני (פנצנלה)

מתוך ספרה של בת' איילון, "טוסקנה למתקדמים" (הוצאת "דניאלה די-נור")

חיליק גורפינקל | 20/8/2008 13:31 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
 
עגבניות
עגבניות צילום: מיכל רביבו
כמות: 8 מנות, זמן הכנה: דקות ספורות (ועוד חצי שעה להשריית הלחם)

החומרים:
1 כיכר לחם כפרי בן כמה ימים
3 עגבניות בשלות
1 מלפפון שטוף, אבל לא קלוף
1 בצל סגול פרוס דק
1 גבעול סלרי פרוס דק
חופן עלי בזיליקום קצוצים
מלח גס
פלפל שחור גרוס טרי
1/4 כוס חומץ בן יין אדום
1/2 כוס שמן זית משובח


ההכנה:
1. משרים את הלחם במים מתובלים בכמה כפות חומץ במשך חצי שעה. בינתיים, פורסים את העגבניות והמלפפון לפרוסות דקות, ואת הלחם פורסים גס.
2. מערבבים את כל הירקות בקערה
גדולה. סוחטים את הלחם מהחומץ ומפוררים מעל הירקות.
3. מוסיפים את הבזיליקום, המלח והפלפל.
4. יוצקים מעל את החומץ והשמן, מערבבים ומגישים. אוכלים מיד.
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים