דורו וואט
של רחל מלסה

דורו וואט צילום'' רובי קסטרו
8 שוקיים של עוף, ללא העור
1/2 לימון
5 בצלים גדולים (עדיף סגולים)
שיניים מראש שום שלם, קלופות וכתושות
1/2 כוס שמן תירס או חמניות
3 כפות רסק עגבניות או עגבניות טריות קלופות ומגוררות
3 כפות תערובת תבלינים ברברה/ או כף וחצי פפריקה חריפה או מתוקה (לגרסה ההונגרית יותר)
2 פרוסות דקות של שורש ג'ינג'ר
מלח
4 ביצים קשות, קלופות
ההכנה:
1. טוחנים את הבצל במעבד מזון. מעבירים לסיר גדול ומאדים היטב עד שהוא מזהיב ומר תרכך. מערבבים מדי פעם כדי שלא יישרף.
2. מוסיפים את השמן ואת התבלינים (הברברה או הפפריקה), ומבשלים עוד כעשר דקות על אש קטנה.
3. בזמן הזה מנקים היטב את שוקי העוף. משרים לכמה דקות במים פושרים עם לימון.
4. מוסיפים את השום, רסק העגבניות והג'ינג'ר ומערבבים.
5. מוסיפים את העוף לתערובת הבצל יחד עם שתי כוסות מים, מכסים ומביאים לרתיחה עדינה (עדינה, זה חשוב). מבשלים כ-50 דקות.
6. כעשר דקות לפני סוף הבישול, מכניסים לתוך הסיר את הביצים הקשות הקלופות ומכסים אותן עם הרוטב והבצל.
7. מבשלים את הכל יחד, מורידים מהאש, ממליחים לפי הטעם, ונותנים לתבשיל להצטנן כרבע שעה. מתקנים תיבול ומגישים.