פילה סלמון עם עלי מרווה

סלמון עם עלי מרווה צילום: מיכל רביבו
החומרים:
4 פרוסות של פילה סלמון במשקל 300 גרם כל אחת (נסו לקנות טרי. גם בריא יותר וגם טעים פי אלף) 2 כפות שמן זית איכותי
מלח גס (רצוי מלח ים אטלנטי)
פלפל שחור גרוס
4 עלי מרווה
ההכנה:
1. כשעה לפני ההכנה, הוציאו את נתחי פילה הסלמון מהמקרר.
2. מחממים מחבת כבדה על להבה גבוהה. כשהמחבת חמה, יוצקים לתוכה את שמן הזית ומיד מניחים את נתחי הסלמון, כשצד העור מונח על המחבת.
3. ממליחים ומפלפלים תוך כדי טיגון ומניחים על כל נתח עלה מרווה.
4. אחרי שלוש דקות מנמיכים מעט את האש ומכסים את המחבת.
זמן הטיגון הכולל הוא כחמש עד שש דקות.
5. לא הופכים את הדג! כשהבשר הקרוב לעור כבר שחום, ושאר הדג איבד כמעט לגמרי את צבעו הכתום והפך ורדרד, זה הזמן לחלץ אותו מהמחבת.
6. מה שיתקבל הוא דג עסיסי להפליא, בדרגת מדיום רייר, וזה בסדר גמור. תשכחו כל מה שידעתם על סלמון. זה לא חייב להיות הדג המשעמם מהחתונות.