המתכון והחנון: הבשלן עז תלם מכין ארוחה
לפני שבוע אפשר היה לצפות בעז תלם מודח מתכנית הריאליטי היפה והחנון, והיום הוא כבר כאן, מחלק מתכונים שהרכיב במיוחד ליום האהבה החל בט"ו באב

עז תלם צילום: יחסי ציבור
סלט ירקות שורש בויניגרט פטרוזיליה
חומרים לסלט:
3 גזרים בינוניים
1 קולרבי
בצל בינוני

סלט קולורבי צילום: הדר תלם
כף חומץ יין לבן
מיץ מרבע לימון
רבע כוס שמן זית
צרור קטן של עלי פטרוזיליה
מלח ופלפל
2 כפות שומשום קלוי לקישוט
אופן ההכנה:
את הגזר פורסים לאורכו לפרוסות דקות בעזרת קולפן. את הבצל והקולרבי חותכים לקוביות קטנות.
את חומרי הרוטב מכניסים לבלנדר עם מלח ופלפל, ומערבבים יחד עם הירקות החתוכים. נותנים לסלט לנוח 5 דקות לפני הגשה כדי שהרוטב ינטרל מעט את החריפות של הבצל. להגשה מפזרים מעל שומשום קלוי ועלה פטרוזיליה.
מנה עיקרית:
פילה מושט מצופה בקראסט של ביסלי ובמבה על מצע של מחית כרובית
חומרים לדג:
4 פילטים של מושט טרי
חבילת ביסלי בצל 70 ג'
חבילת במבה 80 ג'
2 ביצים
שמן לטיגון
למחית הכרובית:
תפרחות מראש כרובית אחד
1 כף חמאה
1/3 כוס שמנת 15%
מלח ופלפל
לקישוט- מעט עירית קצוצה
אופן ההכנה:
את תפרחות הכרובית מאדים עם עד שהן רכות מעט, ומעבירים לקערה. מוסיפים את החמאה, השמנת, מלח ופלפל, ומרסקים עם בלנדר ידני למחית. ככל שתוסיפו יותר שמנת כך המחית תהיה
רכה יותר. להכנת הדג - מרסקים את הבמבה והביסלי לפירורים ומעבירים לצלחת שטוחה. טורפים 2 ביצים.
את הפילטים של המושט טובלים בביצים הטרופות ואחר כך בפירורי הבמבה והביסלי. מטגנים את הדג 3-4 דקות בכל צד. להגשה מניחים מחית כרובית על צלחת ומעליה פילה מושט. מפזרים עירית קצוצה לקישוט.
קינוח:
מתכון מושלם לקיץ. קל להכנה ומרענן. אם משתמשים בפירות מתוקים מספיק, לא צריך להוסיף סוכר.
פירות קיץ טריים עטופים בקצף וניל

פירות בקצפת צילום: הדר תלם
חומרים:
1 אפרסק
1 תפוח ירוק
1 בננה
15-20 ענבים ירוקים מתוקים
1/2 מקל וניל/כפית וחצי תמצית וניל (לא להשתמש בתמצית בטעם וניל)
250 מ"ל שמנת להקצפה
מוזגים את השמנת לקערה. חוצים את מקל הוניל לאורכו ועל ידי הצמדת סכין לראש התרמיל וגרירתו בצמוד למשטח העבודה, מוציאים את הזרעים, ומוסיפים לשמנת. עם מטרפה ידנית מקציפים לקצף רך ועדין. חשוב לא להקציף יותר מדי.
הכנת הפירות - מגלענים את האפרסק, פורסים לפרוסות דקות ואותן חותכים לאורך ולרוחב לחתיכות קטנות. מבצעים פעולה זהה עם התפוח. את הבננה פורסים לעיגולים דקים ואת הענבים לאורכם.
מוציאים מהקצפת את מקל הוניל, מכניסים את הפירות החתוכים ומקפלים אותם פנימה. ההגשה בקעריות קינוח עם עלה נענע טרייה מעל. אם ממש מתחשק להשקיע, אפשר להוסיף למנה מחית ממנגו או תוכן משני פירות פסיפלורה.