פילה דניס בחמאת לימון

מנת דג עם רוטב לימוני שכדאי לטבול בו בגט טרי. מתכון של יניב פרטוש תמיר לחברת כד בני דרום

יניב פרטוש | 5/8/2008 10:51 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
 
דניס בחמאת לימון
דניס בחמאת לימון צילום: דניאל לילה
החומרים:
400 גר' דניס
1/3 כוס קמח
מלח
פלפל לבן
50 גק' חמאה
1/4 כוס יין לבן
מיץ מחצי לימון
גרידת לימון משני לימונים טריים
1 כף טפנד זיתים ירוקים
1 כף ממרח פלפלים אדומים
מס' גבעולי שמיר לקישוט

ההכנה:
1. מערבבים את הקמח עם חצי מכמות גרידת הלימון ומתבלים במלח ופלפלמקמחים את פילה הדניס ומניחים בצד.
2. מזקקים במחבת את החמאה ומוסיפים את גרידת הלימון שנותרה.
3. מטגנים את פילה הדניס בחמאה המזוקקת כדקה וחצי מכל
צד (בהתחלה הצד ללא העור מונח כלפי מטה) ומניחים בצד.
4. לאותה מחבת (ללא הדג) מוסיפים 1/4 כוס מים, שום, יין לבן, מיץ לימון, מלח, פלפל.
5. מבשלים ומצמצמים מעט את הרוטב, מוסיפים מעט שמיר קצוץ ומסירים מהאש.

להגשה:
מניחים את הפילה בצלחת, יוצקים מעל את הרוטב ומקשטים בגבעול שמיר, כפית טפנד זיתים וכף ממרח פלפלים אדומים.



כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''אוכל''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים