עלילות ויטאלי בצ'ארלי: מסעדה חדשה ביהוד

ויטאלי סיני עשה סיבוב בגלובוס הקולינרי ועצר עם האצבע על יהוד, היעד החדש למסעדן המקומי

רוי רגב | 4/8/2008 7:30 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
ויטאלי סיני בצ'ארלי
ויטאלי סיני בצ'ארלי צילום: יחסי ציבור
כל מסעדן מקומי יודע כי שוק המסעדות בתל-אביב רווי ומתבסס כיום על מסעדות של שפים ותיקים שהצליחו לשרוד את תקופת החניכה האכזרית של העיר. בניגוד לאלה שעדיין מנסים בכוח את מזלם בשוק התל-אביבי הקשה, ישנם אחרים שהעדיפו לחפש אזורים חדשים בהם התחרות תהיה אלימה פחות אבל בעלי פוטנציאל לקוחות מספק.

השף ויטאלי סיני ומיכל אדלסבורג החליטו לפתוח את מסעדתם החדשה צ'ארלי - ברסרי אסיאתי, באזור המסעדות המתפתח של יהוד. "תל-אביב פשוט מלאה במסעדות. חיפשנו בכל פינה בעיר ואפילו בהרצליה, אבל הבנו שהשוק רווי ושהשכירות בשמיים. אז עלה הרעיון של יהוד. פתחו כאן עוד כמה מסעדות אבל התחרות כאן היא טובה לכולם", מספר השף סיני. לדבריו, באזור ישנם משרדים רבים שמספקים קהל לארוחות הצהריים ואת הערבים ממלאים תושבי האיזור המבוססים, ששמחים לוותר על הנסיעה לתל אביב.

זאת הפעם הראשונה שהשף סיני בן ה-29 מנהל מטבח בישראל, לאחר מסע קולינרי באיטליה ובמוסקווה.  ב-2003 עוד עבד כשף במסעדת בויה בנמל תל-אביב. לאחר שחסך קצת כסף נסע ללמוד בישול איטלקי מקיף בפרמה.

לאחר תקופת לימודים בת שנה בה למד את רזי הבישול הצפוני והדרומי בארץ המגף, החל השף סיני חצי שנה של סטאז' בוילה דל קוואו, אחת המסעדות המפורסמות באיטליה, שממוקמת בורונה ושייכת למגה שף האיטלקי ברונו
ברביירי ומעוטרת בשני כוכבי מישלן.

המשך דרכו היתה מרשימה ומעניינת לא פחות. "יום אחד ביקש ממני השף ברביירי לתרגם עבורו מכתב באנגלית שעניינו היה בקשה לצוות מטבח למסעדת בון של פיליפ סטארק, שעתידה היתה להיפתח במוסקווה", מספר השף סיני. השף האיטלקי שאל אותו אם הוא מעוניין לעבור לעיר הקפואה, וההסכמה היתה מיידית. "למרות שמבחינה קולינרית אין מקום כמו איטליה, מבחינה חברתית היה לי קשה. לכן החלטתי לעבור", אומר סיני.

במשך שנתיים עבד במסעדת בון, התקדם מעמדה של סו שף למנהל מטבח, יעץ לכמה  מסעדות נחשבות במוסקווה, ואז נוצר הקשר עם אדלסבורג. "אני בכלל התכוונתי להמשיך ליעד הבא שלי שהיה בזמנו יפן אבל אז עלה הרעיון להקים מסעדה בארץ יחד עם מיכל. חזרתי ארצה בלב לא שלם", הוא מספר.

את המסעדה ביהוד הוא מכנה בראסרי אסיאתי. לדברי השף, במטבח של צ'ארלי הוא מממש את רצונו לעסוק בבישול אסיאתי, אך הוא מביא איתו טכניקות שלמד באיטליה.

השף סיני מכין בעצמו את כל הצירים לבישול, ובין המנות במסעדה תמצאו גם תבשיל בקר שנעשה בקדירה, תהליך בישול מאוד לא אופייני למטבח האסיאתי. "ישראלים אוהבים את המנה הזאת בגלל הבישול הארוך וזה מזכיר להם מאוד גולש, אלא שכאן יש גם מרכיבים כמו ירקות שורש רבים, חלב קוקוס וקארי", הוא אומר וחומק למטבח.

  
צ'ארלי. דרך החורש 4, מתחם מלון אויה, קריית הסביונים יהוד. טל: 03-5368844
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''אוכל''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים