אדם וקאווה: קוקטיילים עם קאווה
חם, חם מדי, חם נורא, אבל לשתות עדיין צריך הפתרון: קאווה, המבעבע הספרדי, החביב והלא יקר. ארבע הצעות לקוקטייל קאווה משודרג

לשתות, לעומת זאת, עדיין צריך. מי שמאס בבירה, יכול למצוא תשובה מוצלחת בקאווה: יין מבעבע ספרב די שהפך ללהיט לפני כשנתיים, ובשנה האחרונה בגלל הורדת המיסוי על המבעבעים, כבר הפך למגיפה של ממש. אז נכון, אותה ירידה במיסוי גם מאפשרת לגימה של שמפניות במחיר סביר יחסית לעושק הקודם, אבל עדיין, הקאווה, בגלל מחירה ההגיוני עד מאוד, הפך לחביבת הקהל ולאביזר כל ישראלי נחשק.
מאיה טישלר, ברמנית בבר התל אביבי "ננוצ'קה", ממפה בקצרה את הרגלי השתייה הישראליים הקיץ: "ישנם כמובן הבירה והעראק, שמתאימים מאוד לים והם ישראליים נורא. שותים כאן הרבה מאוד קוקטיילים של פירות, קוקטיילים עם קרח גרוס בבלנדר, מוחיטו, קפירינייה.
הקיץ כבר הופיעו כל מיני שיבוטים של מוחיטו אבטיח עם בולגרית, שזה לא רע, אגב. ולאחרונה התחילו בהרבה יין לבן, בשמפניות ובקאוות. כולם שותים את זה. גם גברים. כבר אין כאן ההפרדה הזו שמבעבעים זה לכוסיות, וגברים שותים סינגל מאלטים וודקה. כולם שותים הכל".
רגע לפני ההתבסמות, כמה מילים על קאווה. קודם כל, שמפניה היא לא. שמפניה היא יין מבעבע שמיוצר רק במחוז שמפן שבצרפת, מענבים מסוימים (כמו פינו נואר ושרדונה) ובמתודה מוגדרת ("מתוד שמפן", הכוללת הוספת שמרים ומעט ליקר סוכר לענבים, שתוססים יחד פרק זמן מסוים בתוך הבקבוק, במה שקרוי תסיסה משנית).
כשמשתמשים בשיטה זו מחוץ לצרפת, ההגדרה על הבקבוק תהיה "קלאסיקו" או "טראדיסיונל". זאת מכיוון שהצרפתים, שהם עם קנאי עד מאוד כשהעניין נוגע לאלכוהול, התנגדו לשימוש במונח המקורי כשמתייחסים ליין מבעבע שיוצר מחוץ לגבולות המדינה. אנחנו, בכל מקרה, עדיין ממליצים על התוויות הנ"ל (קלאסיקו וגו')
מעבר למחיר האטרקטיבי (בין 45 לב100 שקל לבקבוק) וההתאמה למזג האוויר המהביל, גם הכוס והסקס אפיל שבמשקה מבעבע הפכו את כולם-מכפרות שמחות אחרי צבא ועד לעורכי דין נכלוליים - ללקוחות פוטנציאליים. ועדיין, רובם שותים אותה ללא תוספות.
לכן, ולטובת סוף השבוע הקרוב, הנה חמש הצעות של טישלר לקוקטיילים שאפשר להתקין מבקבוק קאווה אחד (או שניים). ההכנה סופר פשוטה, המרכיבים זולים והדאווין עליכם. רק תזכרו להגיש אותן בכוסות פלוט (או כוסות שמפניה, כפי שאלו מכונות), אחרת זה ממש לא אותו דבר.
מימוזה
התרכובת השמחה נוצרה ב-1925, בבר של מלון ריץ בפריז. מקור השם משיח הנקרא מימוזה, שפרחיו זהובים כמו הקוקטייל.
החומרים:
60 מ"ל מיץ תפוזים טרי
קאווה
פלח תפוז.
ההכנה:
1. מוזגים את מיץ התפוזים עד לרבע הכוס.
2. מוסיפים את הקאווה. מעטרים בפלח תפוז.
ונילה סקיי
החומרים:
30 מ"ל וודקה בטעם וניל מכל סוג
מקל וניל
קאווה.
ההכנה:
1. מוזגים את הוודקה לכוס פלוט.
2. משלימים בקאווה.
3. מוסיפים את מקל הווניל.
אקסטרה דריי קאווה
מומלץ לחובבי משקאות יבשושיים. חובבי מתיקות יכולים להחליף את הוורמוט היבש בוורמוט מתוק.
החומרים:
30 מ"ל ורמוט יבש
2 ענבים שחורים חצויים לשניים
קאווה
ההכנה:
1. מוזגים את הוורמוט לכוס, מוסיפים את הענבים.
2. משלימים עם הקאווה.
סונדארי
נראה יותר ויותר בברים. האפרול הוא ביטר מריר, אבל בניגוד לקמפרי, קיימת בו מתקתקות. עם הקאווה מתקבל אחלה משקה קיצי. טישלר: "משמעות השם בסנסקריט היא יופי פראי לא מתורבת. חוץ מזה, הוא גם ממש טעים".
החומרים:
30 מ"ל שנאפס תפוח
30 מ"ל אפרול
קאווה
ההכנה:
1. משקשקים בשייקר את השנאפס ואת האפרול עם קרח.
2. מסננים לכוס מרטיני.
3. סוגרים בקאווה, ומגישים בכוס מרטיני.








נא להמתין לטעינת התגובות


