קולפן במבחן: מחפשים קולפן מצטיין

המטרה: למצוא את הקולפן הטוב בתבל. האמצעי: לשסות 15 קולפנים בעגבניות שלא חטאו, בתפוחי אדמה זכים, בתפוחי עץ סימפתיים ובג'ינג'ר חף מפשע. המסקנה: טוב קולפן יקר ואיכותי ביד, מ-300 קולפנים פשוטים בפח

רותי רוסו | 31/7/2008 9:21 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
 
קולפנים
קולפנים צילום: רובי קסטרו
בניגוד למבחנים הקודמים שנערכו במדור (קרב מחבתות וקרב סכיני שף), שהוכיחו כי לא תמיד יש קשר בין המחיר לאיכות, המסקנה של מבחן זה היא הפוכה. בעולם הקולפנים, לעשירים טוב יותר, במיוחד אם מולם ניצבת ערימה גדולה של תפוחי אדמה.

אם גם אתם דקלמתם פעם את האימרה: "למה לי להשקיע בקולפן טוב, אם במקומו אני יכול לרכוש 15 קולפנים פושטים ולזרוק אותם כשהם מתבלים", דעו כי זו אימרה מטומטמת. למעשה, להגיד כי 15 קולפנים זולים יכולים לבצע את העבודה של קולפן אחד שווה, זה קצת כמו להגיד שבמקום להשקיע באלפא רומיאו חדשה תקנו שמונה מכוניות ישנות ופשוט תיפטרו מהן ברגע שהן ייתקעו בעליות לירושלים.
 
פירות וירקות במבחן הקולפן
פירות וירקות במבחן הקולפן צילום: רובי קסטרו
15 קולפני ירקות נבחרו למבחן וחולקו לשלוש קטגוריות: קולפני Y שלהם ידית ארוכה המתפצלת לבסוף לשני מוטות שביניהם הלהב, קולפני מוט וקולפנים קומפקטיים בעלי ידית אחיזה או בצורת Y (לרוב זולים יותר).

הבדיקה כללה שרשרת של מבחנים:

מבחן עגבנייה: כדי לחתוך עגבנייה צריך להב חד במיוחד שלא ירטש אותה. ברור שכאשר הקולפן חדש, הלהב שלו במיטבו. לכן חזרנו על המבחן גם בסוף.

מבחן תפוחי אדמה: כל קולפן נאלץ להתמודד עם קילו תפוחי אדמה. מבחן זה מאפשר לבדוק את הנוחות, את היעילות ואת המהירות של הקולפן.

מבחן תפוח עץ: כמו מטפלת מיומנת, ניסינו להסיר את קליפת התפוח בשלמותה - המבחן חשף איזה קולפן תולש כמויות של בשר פירות יקר עם הקליפה, ואיזה קולפן מחייב שימוש בכוח לא אחיד בזמן הקילוף (והורס את הספירלה).

מבחן הג'ינג'ר: הדברים הכי מעצבנים לקילוף הם ג'ינג'ר וארטישוק ירושלמי. השני לא בעונה. בדקנו גמישות, יכולת חפירה למקומות קטנים והתמודדות עם קליפה סיבית ועקשנית.

מבחן תפוח עץ
מבחן תפוח עץ צילום: רובי קסטרו

הקומפקטיים

קולפן של רקס סבתות בדרך כלל מתעקשות עליו, ובצדק. בין הקולפנים הקומפקטיים והזולים, הלהב שלו היה בלי שום ספק הטוב ביותר. את מבחן העגבנייה הראשון הוא צלח בהצטיינות, ואת תפוחי האדמה הפשיט ברגע. אחרי ערימת קילופים הידית הדקה והחותכת נראתה כמו סמל האינקוויזיציה, ובסוף המירוץ הוא נשחק קשות.
הציון: 8

קולפן WMF הוא עולה כמעט פי ארבעה מהקולפן הכתום (של ‭,(Zena‬ אבל לא שונה בהרבה באיכות. היתרון הבולט שלו הוא במבנה, שחס יותר על הידיים. גם הוא נשחק במהירות ובטש בעגבנייה במבחן הסופי. הציון: 7

קולפן ZENA אין כמעט בית שקולפן מסוגו לא ביקר אצלו במגירת המטבח. הוא הכי זול ונפוץ, ויחסית למחירו עושה עבודה יותר מסבירה. במשימות ממושכות הוא יעודד יבלות, אבל בפעילות יומיומית לא מורכבת מדי הוא לא רע. הלהב מתבלה במהירות, ולכן צריך להחליף את הקולפן לעתים תכופות. הציון: 6

קולפן תפוח אדמה של JOIE אם אתם חושבים שהוא חמוד, אז תקנו אותו בתור בובה. קל יותר לקלף בכף או בשיניים. את העגבנייה הוא לא חדר בכלל, ובתפוחי האדמה הוא בעיקר התנגש. הלהב שלו מתנדנד בזווית לא סבירה ולכיוון הלא נכון. במילה אחת: מעצבן.
הציון: 3

קולפן אצבעון של ‭Chef'n‬ כמו פרויקט סיום מגניב במיוחד של המחלקה לעיצוב תעשייתי, גם קולפן זה לא חוצה את מבחן הפרקטיקה. היי־טקיסטים ימותו עליו, אבל מי שבאמת מבשל במטבח יעדיף לענוד אותו כטבעת. מאחר שהוא מסתיר את אתר הקילוף, נדרשו לי שישה ניסיונות להוריד רצועה דקיקה של קליפה מתפוח אדמה, ובדרך איבדתי חתיכה מהאצבע.
הציון: 0

מבחן תפוח אדמה
מבחן תפוח אדמה צילום: רובי קסטרו

קולפני Y

קולפן בעל סכינים מתחלפות של Triangle מעולם לא עבדתי בקולפן באיכות כזו. הוא מגלח עגבנייה שלמה ומותיר אותה בעירום מלא בתוך פחות משלוש שניות. תפוחי האדמה לא דרשו שום כוח, הלהב פשוט החליק עליהם ללא מאמץ. אפילו הג' ינג'ר קולף ברגע. הבעיה היחידה היא שכיאה לקולפן המיועד לעשירים, הוא למעשה מגלח ופורס נתח מהירק באותו זמן. כמויות גדולות נזרקו למיכל הקומפוסט עם הקליפה. אבל אם יש לכם 200 שקל לקולפן, בטח גם יש לכם עוד כמה שקלים ל"תקציב פחת".
הציון : 8

קולפן Zyliss הידית הארוכה מצוינת לעבודות ממושכות, אבל לא נוחה בפיתולים הקטנטנים של הג' ינג'ר. הלהב התמודד באופן סביר עם העגבנייה, ועל אף שנדרש כוח פיזי ממש כדי לקלף אותה, ייאמר לזכותו שהיה בין הבודדים ששמרו על היכולת גם במבחן העגבנייה הסופי.
הציון: 7

קולפן עם ידית סיליקון של Art-cook אין דרך לייצר ידית נוחה יותר מזו. היא כמעט מעסה את היד בזמן הקילוף. גם המבנה המיוחד של הלהב מאפשר לו להסיר שבבים דקיקים ושקופים של קליפה, כמעט בלי לנגוס בבשר. אבל מה? משהו במבנה הקמור של הלהב הופך בסופו של דבר לרועץ, ונקודת ההשקה של הסכין עם הירק משתנה כל הזמן. התוצאה: כישלון גדול דווקא במבחן תפוח העץ ובמבחן הג'ינג'ר.
הציון: 6

קולפן ווסטמארק גם הקולפן הזה מסיר נתחים עבים עם הקליפה, אבל בגלל הסכין הקהה הוא גם דורש אחיזה איתנה. העגבנייה נמעכה ביד, ובמבחן הג' ינג'ר נשאר מעט שורש. הלהב נשחק במהירות, ובעגבנייה הסופית התחושה היתה דומה לקילוף בפטיש שניצל.
הציון: 5

קולפן Borner היופי במבנה הידית של קולפן זה הוא שאחרי קילוף של קילו תפודים, אין חלק ביד שלא מדמם. אין לי מושג מה חשב מי שתכנן את הדבר הזה: למה צריך את השפיץ הנוראי ואת כל הזוויות? הקליפה הדקה שהלהב הוריד לא היתה הצדקה לאי הנוחות הכללית.
הציון: 5

קולפני מוט

קולפן Zyliss מדובר בקולפן נפלא. בגלל המבנה הוא טוב עם העגבניות. בגלל הידית והלהב הוא מדהים עם תפוחי האדמה. בגלל הדיוק, המהירות והכוח הוא הופך את קילוף הג' ינג'ר למעיק פחות. רק את התפוח הוא לא הצליח להפשיט בחתיכה אחת, אבל בשביל מה בכלל להתעקש על השטות הזו. קולפן טוב ששמר על רמת הביצועים שלו גם במבחן העגבנייה הסופי.
הציון: 9

קולפן בעל סכינים מתחלפות של Prepara ניגשתי אליו ללא ציפיות, וגיליתי קולפן ללא מתחרים. המחיר הוא החיסרון היחיד. הוא חד כתער, ובשונה מהמתחרה הבודד שמצאתי לו (Triangle) הוא משאיר את הג' ינג'ר במקום ומסיר ממנו רק את הקליפה. ואי אפשר להאמין מה הוא עושה לעגבניות. גם 60 קולפנים רגילים לא יחליפו דקה אחת ואיכותית עם האלפא רומיאו הזה. תנו לי את הלהב, העיפו את הגימיק של הסכינים המתחלפות, והורידו את המחיר - ויש לכם מוצר מושלם.
הציון: 5  

קולפנים
קולפנים רובי קסטרו

קולפן מוט של Oxo בשונה מהקולפן של ויקטורינוקס, קולפן זה מדהים בפעולות הסיזיפיות הממושכות. הוא עובד מהר וביעילות, מתייחס בעדינות לעגבנייה, ונותן כבוד ראוי לתפוח העץ. המבחן היחיד שבו נכשל הוא הג' ינג'ר, כי שם נדרש ממנו ציות מקסימלי.
הציון: 7

ויקטורינוקס המבנה המיוחד של הקולפנים האלה עושה אותם אידיאליים לקילוף עגבניות (משימה שלא נתקלים בה הרבה, אם לא עושים מבחני קולפנים). האחיזה הצמודה והשימוש המבוקר בכוח הוכיחו את עצמם גם במשימת הג' ינג'ר. תפוח האדמה, לעומת זאת, הפך לאתגר נוראי, במיוחד למי שלא רגיל לעבוד בקולפנים כאלה. הקולפן לא איפשר קילוף מהיר הלאה מהגוף, אלא רק תנועה איטית פנימה. מעיק וגם מסוכן.
הציון: 6

קולפן וסכין של Culinare אחרי חצי שעה שבה שפשפתי את תפוח האדמה בקולפן, חששתי שהתפוד ישיל את קליפתו מרצונו רק כדי להשאיר לקולפן מעט כבוד. גם למי שמתלהב מהגימיק המיותר של הסכין הפנימית, אמליץ לא להיתקע עם הדבר הזה.
הציון: 2

אפשר להשיג את הקולפנים ב: 4 שף, דומו, לגעת באוכל, Enter וקוק סטור

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''אוכל''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים