גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


יש חיים אחרי השניצל: מתכוני עוף

עם כל הכבוד לשניצל לעוף יש הרבה יותר מה להציע אפילו כשהוא פשוט צלוי בתנור בצירוף חברים טובים כמו שום רוזמרין ותימין. לא לחינם הפך הוויכוח על מי יקבל את הפולקע העסיסי והחזה היבשושי לאחד הנפוצים סביב שולחן האוכל הישראלי

חיליק גורפינקל, סגנון | 30/7/2008 8:46 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
 
עוף צלוי בתנור
עוף צלוי בתנור מיכל רביבו
" ילדים, רוצים שניצל? ".
את המשפט הזה אמרתי בשלוש השנים האחרונות מאות פעמים. לפני כן זה היה: "איתמר, רוצה שניצל? ". אבל אז עשינו את חובתנו והרחבנו את המשפחה ומאז זה "ילדים". איתמר בן השבע וחצי ודניאל בן השלוש אוכלים שניצל כמעט כל יום. לפעמים פעמיים ביום - בגן ובבית.

נדמה לי שכבר סיפרתי כאן כמה פעמים שיש לי ילדים קרניבורים. היום היחידי שבו הם לא אוכלים שניצל הוא היום שבו אני מביא הביתה סטייק. חוץ מזה איתמר לוקח לבית הספר סנדוויץ' עם פסטרמה.

מה אני אגיד לכם, העיקר שאנחנו משכיבים כל שבוע 200 שקל על ארגז ירקות אורגניים. אבל הרי אי אפשר לקנות כל יום סטייקים ובשר טחון להמבורגרים, וכך אנחנו נותרים עם העוף. ומילא עוף, אבל למה לעזאזל שניצל כל הזמן? התשובה היא שכל ניסיון שלי להכין משהו אחר נתקל בנחרות בוז.
עוף בהכנה
עוף בהכנה מיכל רביבו

המסמר האחרון בארון, או שמא בתנור, הוא העובדה המזעזעת שאפילו כשאנחנו קונים עוף בגריל מוכן - את זה המגעיל מהסופר, לא חס וחלילה משהו מושקע באמת - הם מתנפלים עליו בסכינים שלופות. זה לא מעליב, זה מחריד.

אני, שמתאמן שנים על העוף שלי, קורא מתכונים, מפנים, שוכח, עובד מהבטן, מהראש, אני שהייתי פעם שף, לא יכול לשכנע את שני יוצאי חלציי לאכול עוף ביתי מהתנור. והרי עוף הוא לחם חוקנו. נדמה לי שקראתי פעם שישראלים אוכלים הכי הרבה עוף בעולם, ואחד הוויכוחים הכי קלסיים בישראל הוא על מי יקבל את הפולקע הפעם ומי ייאלץ להסתפק שוב בחזה היבשושי. שלא לדבר על כך שחוץ מחצילים קלויים, אין בעולם ריח מגרה וביתי יותר מניחוח של עוף בתנור.



ואתם יודעים מה? עוף זה גם טוב. הוא דל שומן ודי בריא, במיוחד אם משקיעים בעוף נטול אנטיביוטיקה, שלא לדבר על אורגני. מה שהופך את העוף לחומר גלם מוצלח זה שהוא יודע לעשות המון דברים, וסובל בשקט הכול.

ולפני שהחבר'ה מ"אנונימוס" יתנפלו עליי - אני לא מתכוון למה שאתם חושבים. פשוט עוף הוא בעל חיים שאפשר להפיק ממנו המון מתכונים, עם המון רטבים ובהרבה שיטות הכנה.

אז אני לא מוותר וחוזר בכל המרץ להכין עוף בכל הצורות, ומשתמש גם במתכונים ה"מורכבים" יותר, כמו הסופריטו שאיתמר פעם דווקא אהב, או העוף בפטריות ועגבניות. ואם הם לא ירצו לאכול, לא צריך. ברגע שהריח יתחיל להתפשט בבית, הם ייכנעו בשקט, כמו תמיד.

עוף צלוי בתנור
פריקסה עוף עם פטריות
סופריטו עוף

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים