גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


אחרי המסיק : הרשימה הקולינרית של דניאל זך

הוא קונה עוף קפוא, אורגני בשביל הבריאות, שמן זית הוא בוחר לפי טעימות שהוא עושה בעונת המסיק ולאכול פסטה ראגו בעמידה בפירנצה זה הבחירה שלו בחו"ל. השף דניאל זך מ"כרמלה בנחלה" ו"הלנה" משתף בההעדפות הגסטרונומיות שלו

מלי זיידמן, גורמה | 28/7/2008 9:02 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
 
השף דניאל זך בכרמלה בנחלה
השף דניאל זך בכרמלה בנחלה צילום: עילית אזולאי
הקצב שלי: "אני אוהב לעבוד עם עוזי מנשה משוק התקווה, שהוא קצב ממש טוב, וגם איש חביב מאוד שעובד בשוק יפה מאוד. הביתה אני ממעט לקנות בשר אדום, אנחנו אוכלים בשר בעיקר במסעדות, ועופות אני קונה בסופר, בעיקר עופות קפואים אורגניים של 'הרדוף' בשביל הבריאות".

שמן הזית שלי: "כל שנה אני קונה משהו אחר. בתקופת המסיק אני עושה טעימות של כל בתי הבד ומחליט מה יהיה שמן השנה שלי. בשנה שעברה זה היה חלוצה, והשנה בחרתי בקיבוץ גשור של רמתהגולן, שמכינים שמן זית פנטסטי".

חנות הגבינות שלי: "אני גם מתייעץ הרבה וגם קונה הרבה מיובאות אצל רן בוק בסוקולוב ברמת השרון. אני לא מוותר על הברינזה של 'המאירי' שמוכר חיים רפאל משוק לוינסקי, אני אוהב את ברקנית, יעקבס, ובכל מה שקשור לגבינות ישראליות רכות - 'גד', שעושים מוצרי בייסיק מאוד טובים".

הלחם שלי: "בדרך כלל  זה לחם שאני אופה, כי גם בבית יש לנו מאפיית לחם קטנה, אבל אם לקנות אז לחם ארז מבחינתי הוא עדיין מספר אחת. בסופר יש לחם רוסי ארוז שקוראים לו 'תימין', והוא טעים לי מאוד".

החומוס שלי: "אני הולך רק על הטוב ביותר, שזה סעיד בעכו, ובשבתות אני קונה חומוס מדהים ב'לול'
בטירה. אנחנו עושים סיבוב מוקדם בבוקר, קונים חומוס, פלאפל ופיתות ועפים משם לפני שמתחילים
הפקקים".

עשב התיבול שלי: "תימין, אני אוהב אותו על דגים, בשר, במרקים ובתבשילים. בעיני הוא הכי מגוון ויש בו עדינות שאני אוהב".

הסכין שלי: "אני לא חובב מותגים, ואת הסכין הכי טובה שלי קניתי אצל לובלינסקי הזקן בנחלת בנימין. הוא מחזיק סכינים מגרמניה באיכות מדהימה בפחות מחצי המחיר מכל המותגים היוקרתיים. זו סכין מדהימה והם גם תמיד משחיזים אותה. הם מקסימים שם, ותגידו שדניאל שלח אתכם".

המשקה שלי: "כל מה שיש בו טוניק - וודקה טוניק, ג'ין טוניק וקמפרי טוניק. אני גם אוהב גולדסטאר
מהחבית ומים מינרליים".

היין שלי: "אני אוהב סוביניון בלאן צונן מאוד, קאווה צוננת, ובחורף גם יין אדום ישראלי טוב".

השוקולד שלי: "עזבו אותי ממריר שבעים אחוז, אני אוהב פושט. אני אוהב את השוקולד פרה הסגול,
'מילקה' עם שקדים או עם אגוזים. אני רואה את זה ואני מתרחק".

העיר הקולינרית שלי: "פירנצה היא גם אוכל וגם תרבות. יש מסעדה שקוראים לה 'צ'יבראו', שיש לה באותו רחוב מסעדת גורמה מדהימה, טרטורייה טובה, בית קפה, ומין תיאטרון שעולים בו אל השף לבמה והוא ממלא לך צלחות.
חוץ מזה, השוק שם מדהים, ובסוף השוק בצד ימין יש באסטות עם אוכל של באסטיונרים כמו פסטה ראגו שאוכלים בעמידה, וכריך של חזה חזיר עם סלסה ורדה, ששותים לצדו יין בכוס פלסטיק".
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים