סלט אטריות אורז וירקות (עם או בלי נתחי טונה)
מתכון לסלט מהמטבח הסיני, טעים מזין ולא צריך הרבה זמן וסבלנות כדי להכין אותו, שזה יתרון גדול

סלט אטריות אורז צילום: אלי דסה
1/2 חבילת אטריות אורז דקיקות (אפשר להשתמש גם באחרות)
1 מלפפון ללא הגרעינים, חתוך לקוביות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
1 פלפל צהוב חתוך לקוביות
1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ דק
1 גזר חתוך
לרצועות דקות באורך 4 ס"מ
1 צרור כוסברה קצוץ
3 כפות דאיקון (צנון יפני מוחמץ) חתוך לפרוסות קטנות (אפשר להחליף בג'ינג'ר מוחמץ קצוץ)
150 גר' טונה טרייה (לא הכרחי)
3 כפות שומשום
לרוטב:
3/4 כוס טחינה מוכנה עם מים בלבד
5 שיני שום קצוצות
3 כפות רוטב סויה
מלח לפי הטעם
ההכנה:
1. מכינים את האטריות לפי הוראות היצרן. מוסיפים להן את הירקות והטונה ומערבבים.
2. מערבבים את חומרי הרוטב.
3. מוסיפים אותו לסלט, מערבבים, מפזרים מעל את השומשום ומגישים.
לגיוון:
1. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הטונה כחצי דקה בלבד מכל צד, כדי שלא תתייבש.
2. חותכים לפרוסות, מניחים מעל הסלט ומגישים.