איפה הילד: משגיחים שהילד לא יילך לאיבוד
אחד הסיוטים הגדולים של החופש הגדול הוא לאבד את הילד במקום הומה אדם. 6 טיפים למנוע את המצב
ד"ר מיכל חמו-לוטם, מנכ"ל ארגון "בטרם" לבטיחות ילדים, ממליצה על הדרכים שיסייעו לכם לשמור על בטיחות ילדיכם בכל מקום:
1. דאגו לצייד את ילדיכם באמצעים שיאפשרו נגישות למידע נחוץ - הצמידו על בגדיו של הילד, במקום גלוי, פתקית ועליה מספר הטלפון הנייד שלכם. דבר זה מאפשר למבוגר שמוצא את הילד לראות את המידע הנחוץ שעל גבי הפתקית וליצור עימכם קשר מיידי. יש להדגיש כי לעולם אין לצרף את כתובת ביתכם על הפתקית.

2. הלבישו את ילדיכם בבגדים זוהרים - על מנת לסייע לכם לזהות אותו בתוך הקהל - מומלץ ללכת על צבעים של צהוב, אדום או כתום.
3. הקפידו לשאת תמיד תמונות עדכניות של ילדיכם - על גב כל תמונה ציינו את פרטי הזיהוי של ילדכם: צבע עיניו, צבע שערו, גובהו, משקלו, כתמי לידה אם יש וסימני זיהוי אחרים. הוסיפו גם את מספר הטלפון הסלולרי שלכם על גב התמונות.
4. למדו אותו פרטים מזהים - החל מגיל שנתיים למדו את ילדיכם את שמם הפרטי ושם משפחתם, כתובת הבית, מספר הטלפון כולל קידומת, שמות ההורים ומספר הטלפון של המשטרה.
5. הסבירו לו למי כדאי לפנות בבקשת עזרה - למדו את ילדכם כי במקרה שבו הוא אינו מוצא אתכם, חשוב שיפנה לאשה שמלווה בילדים (מכיוון שבדרך אנו מלמדים אותם לא לפנות או להיענות לאנשים זרים).
6. תנו פידבקים חיוביים - כשאתם יוצאים לבילוי או לקניות, אפילו בקרבת מקום מגוריכם והילד נשאר איתכם במהלך כל שעות הבילוי, שבחו אותו על התנהגותו הטובה. כך תחזקו אצלו את ההתנהגות שאתם מעוניינים להטמיע בו.
1. השתדלו להישאר רגועים ולמצוא עובד של המקום שיתחיל את תהליך החיפוש (מציל בחוף הים, איש אחזקה של הקניון וכדומה).
2. אל תתרחקו
3. אם הילד נעלם לזמן רב מדי לטעמכם - צרו קשר עם המשטרה.
כשהילד נמצא אל תצעקו עליו ועשו ככל יכולתכם להרגיע אותו ולחבקו. שבחו אותו על שמילא אחר ההוראות שלימדתם אותו, או הסבירו לו כיצד יהיה עליו לנהוג במידה ויילך לאיבוד בעתיד.
מדי יום הולכים לאיבוד באמריקה כ-2,000 ילדים במגוון אתרים ציבוריים כמו חופי ים, פארקי שעשועים, שדות תעופה, ירידים ושווקים.
הנתונים בארצות-הברית מצביעים על כך שבכל שנה הולכים לאיבוד כ1.3- מיליון ילדים. כלומר - שבעה ילדים מתוך עשרה ילכו לאיבוד לפחות פעם אחת בחייהם.
ממחקר שנערך בארצות-הברית בשנת 2006 עולה כי הורים חוששים הרבה יותר לאבד את ילדם במקום ציבורי מאשר שילדם ייפגע בפיגועי טרור. במחקר השתתפו 129 מבוגרים המטפלים בילדים: הורים, סבים, סבתות ומטפלות.
במחקר נמצא כי 75% מהנשאלים איבדו ילד במקום ציבורי פעם אחת, ו20%- הודו כי הם איבדו ילד במקום ציבורי יותר מפעם אחת.
59% מקבוצת ההורים שאמרו כי איבדו את ילדיהם, דיווחו כי תגובתם המיידית לאיבוד הילד הייתה ריצה מסביב למקום היעלמותו וקריאות בשמו של הילד.
27% הודו כי לא לימדו את הילד את הכללים הנדרשים ולא הכינו אותו לאפשרות של "ללכת לאיבוד" ומה עליו לעשות במצב שבו הוא אינו מוצא את הוריו במקום ציבורי.