היהודי המתנודד: אלכוהול שכדאי לקנות בדיוטי פרי
הרחבת אופקים זה נחמד ומוזיאונים זה באמת בסדר גמור אבל נסיעה לחו"ל היא בעיקר הזדמנות לשדרג דרמטית את מדף האלכוהול. המדריך המלא לדיוטי-פרי

אי של שפיות, אסון לעו"ש ומקום שלישראלי קשה לעבור בו מבלי לגרוף לחיקו חמישה אובייקטים לא מזוהים, שבחלקם לא ישתמש לעולם. הבעיה מתגברת בתחום האלכוהול. שכן השפע והמחירים האטרקטיביים יכולים לגרום גם לשופהוליק מיומן לאבד את הראש, וחבל. זאת כיוון שהמחירים במקום-הזולים אבסולוטית מההיצע בארץ-בהחלט שווים התנסויות מושכלות. וזה עוד לפני שדיברנו על המוצרים המשווקים בלעדית בדיוטי.
המשקאות הנמכרים ביותר, לפי הנתונים של מחלקת היין והאלכוהול של ג'יימס ריצ'רדסון, הם מראה לטעמו של השתיין המקומי. ברשימת הלהיטים נמצאים החשודים המיידיים: בקטגוריית הוויסקי שולטים משקאות ותיקים כג'וני ווקר שחור (46.90 דולר), ג' ק דניאלס (34.90 דולר ) ושיבאס ריגל
(46.90 דולר); בקטגוריית הקוניאק נמשכת ההגמוניה של רמי מרטן XO מחיר: 199.90 דולר, VSOP (59.90 דולר ) וקורבזייה VSOP מחיר: 58.90 דולר. אך בניגוד לאוטוריטות הנ"ל, בתחום המשקאות הלבנים קיים שינוי של ממש בצריכת הקהל. מסתבר שטירוף וודקות הפריכ מיום בשוק המקומי זלג גם אל הדיוטי פרי.
ההוכחה: כניסתם לרשימה של מותגי פרימיום כוודקה ואן גוך דאבל אספרסו (49.90 דולר ) וגריי גוס (54.90 דולר). לאור הרשימה הזו, הנה עוד כמה המלצות ששוות תשומת לב אם אתם באזור. כמו כן, שווה לבדוק את המבצעים במקום (1+1 וגו'), שמספקים יופי של אופציות לאנשים שיודעים מה הם רוצים.

קוניאק.
עזבו אתכם מהממוסחרים (רמי מרטן, קורכ בזייה, כאלה,( ותנו כבוד לקוניאק שנמצא שתי רמות איכות מעליהם, ובארץ פשוט לא מוכר: הכ,Delamain קוניאק ותיק ולא מסחרי. בדיוטי פרי, שם מציעים אותו בלעדית, הוא נמכר במחיר הכי אטרקטיבי שנראה כרגע באירופה. רק כדי לסבר את האוזן, מחירו כרגע בפריז הוא בסביבות ה-60 יורו, דהיינו, 100 דולר. בקיצור, חבל על המילים. זו מציאה. אגב, לא כדאי להתבלבל עם הדלמיין וספר, שעולה 150 דולר. מחיר: 69.90 דולר.
וודקות.
מומלץ לנסות את הקטל וואן, שעושה הרבה פחות דאווינים מגריי גוס, עולה פחות ונטעמת טוב ממנה 34.90) דולר.( זאת, לפחות לפי טעימה עיוורת שערכנו בעבר במוסף "סופשבוע," ובה קטל וואן הגיעה למקום השני, ואחריה דשדשו וודקות פרימיום אחרות. למי שמחליט ללכת עד הסוף מחכה בדיוטי תשובה בלעדית: ז'אן מארק XO היא וודקה צרפתית
הטבעת ה-XO על הבקבוק מרמזת על ייצור הוודקה בתהליכים המשיקים לייצור קוניאק. טעימה חטופה גילתה וודקה חלקה וקלילה, המתאימה לחיך חובבי וודקות סופר פרימיום (גריי גוס, ואן גוך וכיו"ב). אגב , לאחרונה קיבלה הוודקה תעודת כשרות. אם אתם הרפתקנים או עשירים-שווה לנסות.
מחיר: 79.90 דולר .
וודקות בטעמים.
לפי החיבה המקומית לתזקיק הזה, אחוזים נכבדים מהטסים ירכשו בקבוק מהז'אנר. אם כבר וודקה בטעמים, שימו עין דווקא על גרסת ואן גוך למוחיטו, אותו קוקטייל ברזילאי, האוחזת בטעם מרענן ולימוני במידה (49.90 דולר).
בנוסף , ואן גוך השיקו לאחרונה גרסה חדשה לטעם האספרסו: האספרסו XXO, שאוחז ב-45 אחוז אלכוהול ובארומת קפה ששמה את הגרסה המקורית בכיס הקטן (32.90 דולר).
בנוסף , שווה לחפש מבצעים של שני בקבוקים, שלעתים מאפשרים שילוב של שני טעמים שונים.

ויסקי.
שווה לשים עין על בלוויני 17 שנה, סינכ גל מאלט ברמה טובה ופחות בנאלי משאר האופציות האהודות בישראל (מחיר: ל-12 שנה:59.90 דולר ול-17 שנה: 139.90 דולר), כמו גם על היילנד פארק לסוגיו, עם דגש על ה-18 שנה, המעניק שתייה מורכבת ומעושנת (99.90 דולר). אגב , למרות שנשמעו תלונות בנושא, לגבולין -16 הסינגל מאלט שמייצג בעיני זכרים ישראלים את כל מה שטוב במאלטים מהאי הסקוטי איילה-נמצא על המדפים בגאון (104.90 דולר).
וקבלו מילה מנוסעים מתמידים: בדקו תמיד את הארון הסגור בצד שממול הקוניאקים. ייתכנו שם הפתעות.
יין.
המבחר גדול וניתן לאתר יציאות של ממש ביינות מתיישנים ישראליים. זה לא המקום לרכישות של יינות שולחניים, אלא לרכישה מושכלת. כדאי לבדוק את ההיצע של יקבי רמת הגולן במקום, שאת חלקו הגדול כבר אי אפשר למצוא בחנויות בארץ (סדרת גמלא, למשל, מאותרת במלואה משנת 2000 והלאה. לדוגמא קברנה סוביניון 2000 של הסדרה עולה 57.90 דולר) ויינות יקב מרגלית, המוצעים משנת 1999 והלאה (מרלו מ-2001 למשל, מוצע ב-149.90 ואניגמה 2006 ב-79.90 דולר ).
נכון , זה לא זול, אבל יש סיכוי שאת הבקבוק שתרכשו תזכרו הרבה יותר מעוד צ'ארטר לאירופה הקלאסית.

בלאדי מרי הוא קוקטייל הטיסה הקלאסי, אם אתם במחלקה ראשונה פלוס תיק של פנדי. מנגד, הוא לא פחות לעניין כשהוא נשתה בסלון, ובמזגן פעיל.
הפלא נולד בשנות ה-20 של המאה שעברה בהארי'ס ניו יורק בר בפריז, אבל רק בניו יורק זכה לתוספות התבלינים שמאפיינות אותו. גם בישראל 2008 הוא עושה את העבודה.
החומרים למנה אחת:
שוט של וודקה איכותית (מומלץ יותר)
מיץ עגבניות
כמה טיפות טבסקו
רוטב ורצ'סטרשייר לפי הטעם (להשיג במעדניות)
20 מ"ל מיץ לימון
כף חזרת לבנה
מלח ופלפל
שתי קוביות קרח
ההכנה:
1. מעבירים את הוודקה לכוס היי בול. משלימים עם מיץ העגבניות עד שהכוס מתמלאת.
2. מוסיפים את הטבסקו, הוורצ'סטרשייר ומיץ הלימון.
3. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
4. מוסיפים-רק בסוף-את החזרת הלבנה.
5. מוסיפים לכוס קרח ומגישים.