נשנושי מסעדנות
מסלול קיץ בביסטרו גאיה, מנות המשלבות סטייק וביצים בפורטרהאוס ועוד עדכונים מהזירה הקולינרית

ביסטרו גאיה מבנימינה מתהדר בתפריט קיץ קל במספר וריאציות. ארוחות הקיץ החדשות מתבססות על מגוון סלטים יצירתיים אבל ניתן גם לשלב מנות עיקריות בשריות. בנוסף, גם כאן תוכלו למצוא בימי שישי בין השעות 9:00-14:30 ארוחות בראנץ', במחיר של 49 שקל למנה.
מסלול הקיץ החדש כולל מנת סלט, לחם טרי ו-8 פתיחים במחיר של 32 שקל לאדם. בין המנות גם: סלט שורשים עם אגוזים; חציל קלוי בטחינה; סלט עלים עם פירות העונה; אנטי פסטי; סלט חומוס מנגולד ולימון כבוש ופטה כבד בטחינה.
בנימינה, האומן פינת התחנה (אזור תעשיה מול תחנת הרכבת). טלפון: 04-6181818, 04-6388011

מסעדת פורטרהאוס בתל-מונד המתמחה בבשרים, פוזלת לאחרונה למטבח הבשרים האמריקני. בפורטרהאוס מודעים לפופולריות של המנות הבשריות האמריקאיות אצל הסועד הישראלי ובמהלך חודש אוגוסט יציג השף יוסי אסרף מגוון מנות המבוססות על השילוב האמריקני הקדוש - סטייק וביצים (Steak and Eggs).
בין מנות אוגוסט
דרך בני דרור 4 אזה"ת תל מונד. טלפון: 7969666– 09

מסעדת אוונגרד בעלת הניחוח האמריקני, החלה לאחרונה לעבוד מסביב לשעון ומציעה כעת את שירותיה 24 שעות ביממה. המסעדה בקריית עתידים הכריזה השבוע על תפריט לילה חדש שיוגש בין חצות לשש בבוקר. מגוון הארוחות יכלול נישנושים קטנים, ארוחות בוקר וכמובן ארוחות המבורגר. כל המנות העיקריות יגיעו אל הסועדים עם בירה בתוספת של 10 שקל.
בין מנות הלילה של אוונגרד גם: ליזי הרזה (32 שקל) – גרנולה ירושלמית, יוגורט ומבחר של פירות טריים חתוכים דק. AG grand slam (46 שקל) – סלט אבוקדו וטונה, טחינה, מבחר גבינות, שתי בימים לבחירה, לחם הבית ומיץ טבעי ושתייה חמה; באפלו ווינגס (38 שקל) – כנפי עוף מטוגנות קלות, מוקפצות על הגריל ברוטב ברביקיו ומוגשות על מצע של חסות; המבורגר אמריקאי (32 שקל) – מוגש בלחמנייה טרייה עם חשה, עגבנייה ובצל ועשוי מ-250 גרם בשר בקר טחון וצלוי.
הברזל 3, רמת החי"ל, תל אביב. טלפון: 03-6480082

גם מסעדתו הצפון תל אביבית של השף אייל לביא רוקח 73, מציגה מנות קיץ חדשות המבוססות כמובן על חומרי גלם עונתיים בלבד. החידוש כאן הוא שהתפריט החדש אינו מחולק לפי מנות ראשונות ועיקריות כפי שנהג השף לביא בעבר.
מהמסעדה נמסר כי כל סועד מוזמן להרכיב את ארוחתו ולשלם על כל מנה בנפרד או לחלופין לבחור במנת ארוחת טעימות זוגית במחיר של 330 שקל. המנה הזוגית כוללת 2 מנות ראשונות שיוגשו למרכז השולחן, זוג מנות ביניים לבחירה והתפריט וקינוח זוגי.
את התפריט הקיצי של שף לביא אפשר להזמין במסעדתו בכל יום בין השעות 12:00-24:00. בין מנות הקיץ של רוקח 73 גם: בייבי סקאלופס מוקרמים בחמאת בזיליקום, טקילה וטבסקו (58 שקל); אספרגוס עטוף בפרשוטו, פרמזן ועלי פילו עם עלי רוקט, מלון וחומץ בלסמי (58 שקל); שלושה אוייסטרים מסוג דיאבלו (52 שקל). לקינוח מציע התפריט - מינסטרונה פירות קיץ עם קציפת יוגורט ופטל שחור עם קרם מסקרפונה.
רוקח 73 , תל אביב 03-7448844

מסעדתה התל אביבית של השף עינב ברמן, אסיף, מציעה תפריט בראנץ' חדש שיוגש מדי סוף שבוע. שף ברמן עבדה עד לפתיחת מסעדתה במוסד התל אביבי המוכר אורנה ואלה. ממסעדת אסיף נמסר כי תפריט המסעדה מתעתד להתעדכן מדי חודש ויתבסס על חומרי גלם עונתיים וטריים בלבד.
ארוחות הבראנץ' החדשות יוגשו בימי שישי ושבת בין השעות 11:00-16:00. הארוחות כוללות גם: בוקר אסיף (58 שקל) – ביצים אפויות עם עגבניות ופטה, סלט ים תיכוני, לבנה, סלט קינואה שחורה וסרדינים כבושים; בוהריים (60 שקל) – פרוסות אנטריקוט עם ביצי עין, סלט עשבי תיבול ופיתות קלויות, טחינה, סלט קינואה שחורה וסלט פירות העונה; בוקר בריאות (54 שקל) – ביצים רכות, סלט אסיף העונה, גרנולה עם יוגורט ופירות, גרגירי חומוס, סלט פירות העונה ומאפים.
לילינבלום 18 תל אביב. טל': 03-5165198

מסעדת פודארט ממתחם האופרה התל אביבי יוצאת במבצע למחזיקי כרטיסי האשראי 'Master Card Business' ו-'Master Card Corporate'. במסגרת המבצע זכאים מחזיקי הכרטיסים לארוחת צהריים זוגית ב-230 שקל במקום ב-360 שקל.
ארוחת המבצע כוללת גם: מנת פתיחה; מנה ראשונה לבחירה; מנה עיקרית לבחירה; קינוחל לבחירה; קוקטייל הבית ושתייה חמה. בנוסף, מחזיקי הכרטיסים הנכספים יוכלו ליהנות מכוס יין במחיר של 22 שקל. בין היינות המוצעים במסגרת המבצע: רקנאטי סוביניון בלאן רזרב 2007 או רוזה 2007. המבצע תקף עד לסוף אוגוסט.
שדרות שאול המלך 23 (מתחם המשכן לאומנויות הבמה), תל אביב 03-6950957

מסעדת דרוקר'ס הממוקמת ברחוב מונטיפיורי התל-אביבי התחדשה בשף ג'וני חילו שמציג תפריט קיץ לאמצע השבוע הכולל ארוחות מלאות במחיר של 89 שקל לאדם. התפריט יוגש בימים א' עד ה' ובמחיר הנקוב תוכלו להזמין מנה ראשונה לבחירה, עיקרית וקינוח.
התפריט החדש כולל גם: ביסק סרטנים, טארטר סלמון ופריקסה פטריות יער לראשונות; פילה סלמון על מצע של עלי בייבי תרד, פילה מוסר בליווי פירה לימונים ופילה בקר המגיע יחד עם פירה פטריות ברוטב פרוצ'יני לעיקריות.
מונטיפיורי 17 ת"א. טלפון: 03-5663535
מסעדת לה בוקה הירושלמית המציעה מזון מהמטבח הלטיני מחדשת את תפריט הערב שלה. התפריט המוגש החל מהשעה 17:00 מדי יום כולל מנות בשרים, מרקים ודגים.
בין המנות החדשות של המסעדה גם: מרק גספצ'ו (29 שקל); רמפסטייק בן 350 גרם הכולל גם מבחר רטבים לטיניים, אסאדו דרום אמריקאי ברוטב בלסמי וטונה אדומה אשר יחליפו האחד את השני מדי ערב וינועו במחירים של 89 עד 104 שקל למנה.
עמק רפאים 46, ירושלים 077-2147755, 02-5635577