קרפצ'יו סלק ותבשיל פטריות צלויות
של עמית קאופמן, גורמה

קרפצ'יו סלק ותבשיל פטריות מיכל רביבו
שלושה סלקים קטנים (ניתן לקנות סלק מבושל)
1/2 סלסילת פטריות פורטובלו
1/2 סלסילת פטריות תקוע
1/2 סלסילת פטריות שיטאקי
15 עלי בזיליקום
4 כפות שמן זית איכותי
5 כפות מיץ לימון סחוט
מלח, פלפל
לקציפת המסקרפונה:
6 כפות גבינת מסקרפונה
עירית קצוצה
מלח, פלפל
1/2 כפית שמן זית
ההכנה:
1. חותכים את הסלק לפרוסות דקות ואת הפטריות לרבעים. מחממים מחבת טפלון ושתי כפות שמן זית וצולים את הפטריות.
2. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, מביאים את הפטריות להשחמה ומקררים אותן.
3. מערבבים את כל מרכיבי המנה,
מתבלים בעזרת השמן הנותר, מיץ הלימון, המלח והפלפל.
4. בקערת ערבוב מקציפים את המסקרפונה, העירית, המלח, הפלפל ושמן הזית כ-10-שניות, יוצרים כדור בעזרת שתי כפיות ומגישים.
5. מעטרים את הסלט בקציפת המסקרפונה.