פילה סלמון בעישון ביתי
של עמית קאופמן, גורמה

פילה סלמון בעישון בייתי מיכל רביבו
750 גר' פילה סלמון חתוך למנות
150 גר' פיסטוק גרוס
מלח, פלפל
לעישון:
6 קוביות פחם
מעט עלי רוזמרין
קליפת אקליפטוס מהגן הציבורי או מחנויות המוכרות ציוד להכנת גריל קליפת תפוז
לעישון ביתי:
2 תבניות בגובה 3 ס"מ כל אחת
1 רשת נירוסטה (מהתנור)
לרוטב הפלפלים:
2 פלפלים צהובים
2 גמבה
1/2 כוס שמן זית
מלח, פלפל
1 כפית חומץ בן יין לבן
ההכנה:
1. קולים את הפלפלים, מקלפים ומתבלים. בעזרת מעבד מזון מרסקים את הפלפלים הצהובים לכדי עיסה, ומוסיפים בעדינות חצי מכמות שמן הזית וחצי כפית חומץ בן יין.
2. ממליחים ומתבלים לפי הטעם. עושים את אותו התהליך בדיוק גם עם הגמבות.
עישון ביתי:
1. מדליקים את הפחמים בתוך תבנית בגובה 3 ס"מ, ולאחר שהם מגיעים לטמפרטורה המתאימה מוסיפים את הזרדים של האקליפטוס, עלי הרוזמרין וקליפת התפוז, ומניחים את הרשת ומעליה את נתחי הסלמון שמתובלים במלח, בפלפל ובפיסטוק
הגרוס.
2. מכסים את הדגים בעזרת תבנית נוספת באותו הגודל, אותה מניחים הפוך, כך שנוצרת קופסה אטומה. מעשנים כ-7 דקות ומקררים.
3. מגישים את המנה בטמפרטורת החדר לצד רוטב הפלפלים.








נא להמתין לטעינת התגובות


