גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


שמים קצוץ: מתכוני סלטים

למרות שהקיץ בקושי התחיל, החום והלחות כבר מכים ללא רחם. חיליק גורפינקל החליט להילחם בטמפרטורות המאמירות באמצעות התקנת סלטים, שאין קלילים, מצננים ומהירי הכנה מהם בימים אלו. הכינו את קרשי החיתוך

חיליק גורפינקל, סגנון | 16/7/2008 8:20 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
 
סלט עגבניות ופטה
סלט עגבניות ופטה מיכל רביבו
הלך המזגן. דווקא עכשיו. 32 מעלות, 85 אחוזי לחות, אמצע הלילה, אצלי בבית. אני מקווה שזה
רק הגז שנגמר, אבל לך תדע. הקמצנית שגרה פה לפנינו שמה מזגן חלון בבוידעם והפכה אותו למיזוג
מרכזי, כך שגם כשהוא בחיים, לוקח לכלב הזקן שלוש-ארבע שעות לקרר את כל הבית - וגם זה כשכל החלונות סגורים וחושך בחוץ.

חום פלוס לחות פלוס שני בנדיטים בחופשה הוא מתכון בטוח להתמוטטות עצבים. שלא לדבר על זה שיום שישי היום, כך שהמזגנער הארגנטינאי הנחמד יבוא רק ביום ראשון, וגם זה עם הרבה מזל. והחברה של הגדול ישנה אצלנו. כן, הצמחונית. כולו בן שבע וחצי וכבר יש לו חברה צמחונית.

אז אני מכין סלטים. יש לי ברירה? אורחת צמחונית דעתנית בת שבע וקצת, 45 מעלות בבית, ובינינו,
בדיוק אתמול נאלצתי להקפיא את השניצלים לפני שיתקלקלו. ואם נודה לרגע באמת, אני לא עד כדי כך
סובל.

סלט זה כיף. מדובר בהפתעה תמידית, אקשן נצחי. גם כשמדובר באותו סלט ירקות יומיומי, זה אף פעם לא בדיוק אותו דבר. גם אם אתה עושה בדיוק את אותן תנועות, הריקוד יוצא אחרת בכל ערב. תשאלו את אנה ארונוב או איך שלא קוראים לדדנית ההיא מ"רוקדים עם כוכבים".

אבל מכיוון שסלט ברפרטואר שלי פירושו סלט ירקות - ואני מבטיח לדבר עליו במדור אחר - החלטתי לארח פה הפעם את ארי ירזין, בעליה הגאה של המסעדה הכי מדוברת בגוש דן של קיץ 2008, הלוא היא "קפה איטליה" (קרמניצקי 6, תל אביב, טל': 03-5612888).

ירזין ויורם, אחיו, הם בעליהם של כמה מהמסעדות הכי מצליחות בישראל ב-20 השנים האחרונות, אבל נדמה שהפעם זה משהו אחר. ארי עצמו עומד במטבח ומגשים כנראה את חלום חייו: לבשל במסעדה איטלקית, ועוד שלו.

"קפה איטליה" היא מסעדה נהדרת. את הכול כבר ראית פעם בהמון מקומות אחרים, אבל איכשהו, כאן זה עובד טוב יותר. האווירה נינוחה, הסטייל יפה ולא מתאמץ וחשוב מכול - האוכל נהדר.

יש כמובן פסטה ומנות עיקריות, אבל באורח פלא, מה שהכי תפס אותי כאן הם הסלטים, ולכן ביקשתי מארי לתרום כמה מתכונים. עכשיו רק נשאר לשרוד עד יום ראשון בכבשן ששמו בית. אולי אני אלך להתעלף במזגן של "קפה איטליה". נראה אותם מגרשים אותי.
סלט עגבניות ופטה

כמות: 4 מנות, זמן הכנה: דקות

המצרכים:
לסלט:
200 גרם עגבניות שרי (מומלץ לערבב בין כמה סוגי עגבניות שרי)
2 בצלים ירוקים
4 עלי בזיליקום
1/2 בלוק גבינת פטה, פרוס ל-4

לרוטב וינגרט:
1/2 כפית סוכר
1/3 כוס חומץ בלסמי
2/3 כוס שמן זית משובח
1/4 כפית מלח
1/8 כפית פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה:
מכינים את הסלט:
1. שוטפים היטב את העגבניות, הבצל הירוק והבזיליקום.
2. חוצים את העגבניות לשתיים.
3. מגלגלים את עלי הבזיליקום למעין סיגר וחותכים לרצועות דקות.
4. את הבצלים חותכים לחתיכות אלכסוניות באורך של כשני ס"מ. מערבבים יחדיו.
5. מכינים את הרוטב. ממיסים את הסוכר בתוך החומץ הבלסמי.
6. מוסיפים את השמן וטורפים

במטרפה ידנית דקה או שתיים עד לקבלת נוזל הומוגני.
7. מוסיפים את המלח והפלפל וטורפים שוב. הכמות שתתקבל היא גדולה ותשמש אתכם לסלטים אחרים במשך השבוע.
8. הרכבת הסלט. בקערת גדולה מערבבים (אני אוהב לעשות זאת בידיים) את הירקות ביחד עם ארבע
כפות רוטב.
9. מחלקים לצלחות ומניחים פרוסת פטה על כל צלחת.
סלט פטרוזיליה, ביצה קשה ובייקון ברוטב וינגרט-משמש
סלט פטרוזיליה, ביצה קשה ובייקון ברוטב וינגרט-משמש מיכל רביבו

סלט פטרוזיליה, ביצה קשה ובייקון ברוטב וינגרט-משמש

כמות: 4 מנות, זמן הכנה: דקות

המצרים:
לסלט:
1/2 חבילת פטרוזיליה שטופה היטב
100 גרם בייקון (לשומרי הכשרות - אווז מעושן)
1/2 ראש חסה אייסברג שטופה וקרועה לרצועות
1 חבילת רוקט (ארוגולה) שטופה ומיובשת היטב
12 עגבניות שרי שטופות וחצויות
1 כפית צלפים
1 ביצה קשה

לרוטב וינגרט-משמש:
2/3 כוס שמן זית
1/3 כוס חומץ בן יין לבן
1/4 כפית מלח
1/8 כפית פלפל שחור גרוס
1 שן שום כתושה
1 כף ריבת משמש איכותית

אופן ההכנה:
1. מפרידים את עלי הפטרוזיליה ונפטרים מהגבעולים.
2. חותכים למלבנים קטנים את הבייקון או האווז המעושן, ומקפיצים אותו זמן קצר במחבת חמה ללא
שמן (יש מספיק שומן בבשר עצמו). עד שהוא הופך שחום ופריך מעט. התהליך נמשכך כשלוש דקות.
3.  מערבבים את כל חומרי הסלט בקערה, מלבד הביצה הקשה.
4. טורפים את כל מרכיבי הרוטב בקערה בעזרת מטרפה ידנית, עד לקבלת נוזל הומגני. יוצקים על
הסלט ומגררים מעל את הביצה הקשה בפומפייה דקה.

הערה: אפשר להוסיף גם פרוסות דקות מחצי בצל סגול.

סלט שעועית צהובה וריקוטה

כמות: 4 מנות, זמן הכנה: דקות

המצרכים:
300 גרם שעועית צהובה
שמן זית
1 שן שום קלופה וחצויה
מלח, פלפל
4 כפות גבינת ריקוטה
1 חבילת רוקט שטוף ומיובש היטב
1/2 כפית פלפל צ'ילי אדום יבש (לא חובה)

אופן ההכנה:
1.  מרתיחים מים בסיר גדול על להבה גבוהה.
2. בינתיים חותכים את קצות השעועית, חוצים, וחולטים אותה למשך שתיים עד שלוש דקות. מסננים, שוטפים במים קרים ומניחים לה להצטנן.
3. מחממים במחבת שלוש כפות שמן זית ומוסיפים את שן השום. כשהשמן חם מקפיצים בו בזריזות את השעועית ומוסיפים מלח ופלפל. מי שאוהב חריף יוסיף את הצ'ילי.
4. בקערת סלט מערבבים את השעועית, הרוקט וגבינת הריקוטה. מוסיפים עוד שמן זית, טועמים
ומתקנים תיבול. מגישים. 

סלט מוצרלה, רוקט וצנוברים
סלט מוצרלה, רוקט וצנוברים מיכל רביבו

סלט מוצרלה, רוקט וצנוברים

כמות: 4 מנות, זמן הכנה: דקות

המצרכים לסלט:
 50 גרם צנוברים
2 כדורי מוצרלה גדולים פרוסים דק (רצוי בופלו)
1 חבילת רוקט שטופה היטב

לרוטב:
שמן זית משובח
מלח, פלפל

אופן ההכנה:
1. קולים קלות את הצנוברים במחבת עם מעט שמן זית.
2. מניחים את פרוסות המוצרלה בצלחת, מפזרים מעל עלי רוקט וצנוברים, יוצקים שמן זית בנדיבות,
זורים מלח ופלפל ומסתערים.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים