גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


אלכוהולי: חדשות וחידושים

עולם היין והמשקאות החריפים מתחדש בליקרים חדשים שהגיעו לארץ, בציר משפחתי ופסטיבל יין שנתי. כל מה ששווה לשתות השבוע

nrg מעריב | 10/7/2008 12:44 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בציר בבל עופר
בציר בבל עופר צילום: יח''צ
בחוות בל עופרי שברמת הגולן מציעים לבוא ולהשתתף בבציר ובדריכת ענבים. הסדנאות מתקיימות בכל עונת הבציר, הנמשכת מאמצע יולי ועד חודש אוקטובר.
לחיות כמו פעם ולהראות לילדים ולחובבי היין את תהליך ייצור היין.

כולל סיור בחווה שהוקמה בעזרת חומרים ממוחזרים ואבן בזלתית   ואשר משחזרת כפר תלמודי והכנת היין בכל השלבים החל מבציר הענבים בכרם של ענבי שירז ודריכת הענבים בגת בעזרת הרגליים. בדיוק כמו פעם. במקביל מכינים המשתתפים לחם בתנור חימר. בסיום נאספים כולם לשתיית יין התירוש שהוכן זה עתה ויינות מיקב הבוטיק ואכילת הלחם הטרי במסגרת סעודה.

הסדנה מעניקה הכרות עם עולם היין: על ההבדלים בין הכנתו בעת העתיקה וכיום, כיצד טועמים יין וההבדלים בין סוגים שונים של יינות. החווה מציעה שתי אפשרויות לסעודות הכוללות את הסדנה: סעודה חלבית המתאימה למשפחות וקבוצות עם ילדים עם גבינות עזים ביתיות, מטבלים, לחם בית עם צמחי תבלין, סלט ירקות טרי וריבות. (310 שקל למשפחה עם שני ילדים). סעודה בשרית המתאימה לזוגות וקבוצות מבוגרים שכוללת בשר על האש, סלטים בניחוח צפון אפריקאי, תפוחי אדמה אפויים בתנור, אנטיפסטי, יין חופשי ועוד. (425 שקל לזוג)
בל עופר, קדמת צבי, רמת הגולן 052-8805026

פסטיבל היין בירושלים
פסטיבל היין בירושלים צילום: יח''צ
אירוע
פסטיבל יין ישראלי יתקיים זו הפעם החמישית במוזיאון ישראל בירושלים. בימים שלישי, רביעי וחמישי 15-17 ליולי 2008 במוזיאון ישראל בין השעות 19:00-23:00 מדי ערב.
כשלושים יקבים מובילים בארץ יציעו את יינותיהם לטעימה, בנוסף לחובבי היין דוכני ציוד ואביזרים, מקררי יין, כוסות, ואווירת פסטיבל.

כל אורח יקבל כוס יין מהודרת בה יוכל למלא יין בדוכני היקבים השונים. במסגרת הפסטיבל ניתן יהיה לרכוש יינות במחירים מיוחדים בחנות שתבנה במקום. בימים אלו שוקדים על התרחשויות מיוחדות לחובבי היין: טעימות רוחב, טעימות על ציר הזמן ועוד. השנה יערך פסטיבל היין בתוך גן הפסלים במוזיאון ישראל. כרטיס כניסה : 55 שקלים כולל כוס לטעימות.
משקאות חדשים על הבר

STERGA הליקר המכושף
סטרגה, ליקר איטלקי, מגיע אף הוא הקיץ הזה לארץ. הליקר מתובל בלפחות 70 תבלינים ובהם אף זעפרן. נחשב לליקר האיטלקי העתיק ביותר.  מקורו בנוונטו (Benevento), שבדרום איטליה.
 

סטרגה
סטרגה צילום: יח''צ

האגדה מספרת כי שם נהגו להיפגש  מכשפות כל העולם מסביב לעץ אגוז עתיק. שם הן ניהלו את עניינן, ובין השאר רקחו שיקויים. אחד השיקויים האלה מהווה את הבסיס למתכון הליקר עד היום. ב-1860, הלה משפחת אלברטי לייצר את הליקר על-פי מתכון עתיק וסודי שמיוחס לאותן מכשפות. אגב, על פי האגדה, הליקר היה שיקויי אהבה. לזכרן נקרא הליקר סטרגה, שפרושו מכשפה באיטלקית.

ליקר סטרגה הינו דז'סטיף מצוין שמומלץ לשתות קפוא או בתוספת קוביות
קרח. הוא אף מופיע במגוון קוקטיילים, וכן בשימוש קונדיטורים, כרכיב מוכר במטבח האיטלקי בעוגות ועוגיות. בהם עוגת השוקולד והאגוזים של האי קאפרי, ה-Torta Caprese

לאחר השריית חומרי הטעם בכוהל וזיקוקם במזקקות קטנות במיוחד בעלות צוואר ברבור, מבטיחה שהות ממושכת נוספת במיכלי עץ כי כל הטעמים והריחות ישתלבו באורח הרמוני במשקה. .מחיר מומלץ לבקבוק ליטר מכושף של סטרגה: 250 שקל. ניתן להשיג בחנויות היין והאלכוהול
 
היפנוטיק
היפנוטיק צילום: יח''צ
HPNOTIQ
ליקר חדשני המשלב קוניאק, וודקה סופר פרימיום (זיקוק שלוש פעמים)  ופירות טרופיים טבעיים. הבקבוק מעוצב בגוון כחול אקווה . מכיל כ-17% אלכוהול. מומלץ להגשה בקוקטייל או עם קוביות קרח.  המדור טעם עם קרח בלבד, ולא ממש התלהב. עושה רושם שכחלק מקוקטייל יתקבל משקה מוצלח בהרבה. מחיר לצרכן: 260 שקלים. להשיג בחנויות היין והמשקאות. 
 
ליקר פנמה
ליקר פנמה צילום: יח''צ

PAMA
ליקר רימונים  משלב את המורכבות של טעם הרימונים עם האלכוהול ויוצר ליקר בעל טעם  חמוץ-מתוק. הליקר מיוצר מרימונים טבעיים מקליפורניה. מלבד למראה והצבע, שמוסיפים לקוקטייל, המשקה מתאים לשילוב בקוקטיילים המבוססים על מיצים. מחיר לצרכן:  260 שקלים. להשיג בחנויות היין והמשקאות.

 

וודקה זוברוקה
וודקה זוברוקה צילום: יח''צ

ZUBROWKA
עוד חידוש בעולם המשקאות החריפים, מגיע לארץ בימים אלה, וודקה מתוצרת פולין בעיצוב מחודש. מטרת העיצוב המחודש להפוך את הוודקה למזוהה עם עשב הביזון, עשב הבר אשר מושרה בוודקה ואחראי לטעמה. עם סיום התהליך לכל בקבוק מוסיפים באופן ידני גבעול עשב ביזון מקורי. בלוגו המשקה מציג את התאו, הוא הביזון, אותה חיה שניזונה מעשב הביזון והפכה למזוהה עם המותג. מחיר לצרכן: 58 שקלים, להשיג בחנויות היין והמשקאות.

צ'ויה מתובלת
צ'ויה מתובלת צילום: יח''צ

 CHOYA
תהליך הפקת שיכר השזיפים היפני דומה לזה של בירה. המשקה איננו ליקר אלא שיכר שנוצר מהתססת שזיפים והפיכת הסוכר שבהם לאלכוהול. לאחרונה חברת "מזרח ומערב" החלה לייבא לארץ מגוון צ'ויות בטעמים, בהם: צ'ויה  האדומה נקראת "צ'ויה שיסו אומשו", זו צ'ויה בשילוב עשבי תיבול יפניים מסורתיים. מתאימה לשתייה לבד או כמשקה המוגש עם הקינוח.התכונות הקיימות בעשבי התיבול הייחודיים ליפן נמצאות ב "צ'ויה שיסו אומשו" ותורמות לשריפת השומנים אחרי הארוחה וכן להרגעת הגוף והבטן. המדור, חובב צ'ויה, טעם והתאהב.
 עוד בסדרת הצ'ויות המתובלות צ'ויה שזיפים בתיבול דבש, מומלץ רק לחובבי המתוק. צ'ויה שזיפים עם שזיפים משומרים (מגיע בבקבוקים של 500 מ"ל ו50 מ"ל) וצ'ויה פרמיום. המשקאות מכילים כ- 12% אלכוהול. מחיר מומלץ לצרכן 160-180 שקלים. להשיג במזרח ומערב, בפאבים ומסעדות  מובילות, חנויות יין, ורשתות מזון מתמחות: טבע קסטל, טיב טעם.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

אלכוהולי

חדשות מיקבי ישראל, מיקבי העולם, ומייבואני המשקאות האלכוהוליים. וגם אירועים וסדנאות

לכל הכתבות של אלכוהולי
  • עוד ב''אלכוהולי''

לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים