קבב רומני קלאסי
לאוכל הרומני יש מעריצים גדולים לא רק בעדה עצמה, אבל לגבי הקבב הרומני יש קונצנזוס מוחלט. עופר נלו ממסעדת חיים נלו מציע מתכון למנה אהובה במיוחד

קבב רומני קלאסי, של עופר נלו צילום: יח''צ
קבב רומני
המצרכים לחמישה סועדים:
1/2 קילו בשר שפונדרה טחון
1/2 קילו בקר פלדה טחון
8-7 שיני שום כתושות
חצי כפית פלפל שחור
כפית מלח
2 כפיות אבקת סודה לשתייה מומסות בחצי כוס מים פושרים
כפית אורגנו
אופן ההכנה:
1. את הבשר הטחון מערבבים עם כל המרכיבים למעט הסודה לשתייה המומסת.
2. את הסודה המומסת יוצקים בהדרגה תוך כדי ערבוב.
3. משאירים
4. צולים את הקבב 4-3 דקות מכל צד