בעזרת השם: שמות סאניאסים יחולקו בכנס אושו שיתקיים בסופ"ש הקרוב
איך התמלא עולם הניו אייג' בשמות כמו סאטיארטי, עוטסב, שרדהה, סוגנדהו, סמבביה ורפיק? הפנו את האצבע למאסטר אושו, שייסד את טקס ה"סאניאס" לנטילת שם חדש. בסוף השבוע הקרוב יתחיל בבית אורן פסטיבל אושו הראשון, שבו תיערך לראשונה בארץ חגיגת שמות למצטרפים חדשים

אושו! אושו! אושו! לכל מי שאין לו זמן, כסף או חשק לנסוע לאשראם של הגורו ההודי בפונה, יכול ללגום מלוא גביע של אושואיזמו בפסטיבל/כנס מיוחד שיוקדש לו ולפעילותו בבית אורן, מה-10 עד ה-12 ביולי.
הפסטיבל מחולק לארבעה מתחמים מרכזיים שבהם יועברו סדנאות ומדיטציות עם מנחים מרחבי העולם וישראל. המתחמים יתמקדו בצדדים שונים במשנתו של אושו, עם טכניקות העבודה שפיתח או שנוצרו בהשראתו: חזון התרפיה, חזון המדיטציה, חזון הטנטרה והיחסים וחזון הגוף.
מדי ערב יתקיים "ערב הגלימות הלבנות" שמתרחש כל יום באשראם בפונה: כולם לבושים בלבן, מתחילים במדיטציית ריקוד אקסטטית שלאחריה יושבים בשקט ומקשיבים להרצאה של המאסטר. ובסוף כל ערב: מסיבה.

האירוע המרכזי והמרגש הוא ה"סאניאס סלבריישן": טקס נטילת שם סאניאסי. אם תהיתם איך התמלא עולם הניו אייג' באנשים עם שמות כמו סאטיארטי, עוטסב, שרדהה, סוגנדהו, סמבביה או רפיק - אז זו הסיבה.
אושו החל להעניק שמות לתלמידים שהחליטו לקחת על עצמם התחייבות פנימית בהשראתו ולהשיל את זהותם הישנה. המאסטר נהג לתת בעצמו את השמות הסאניאסיים רק עד 1980. כשהוא עבר לארצות הברית הוא העביר את התפקיד לאנשים אחרים, אבל האדם שנתן את השם תמיד היה נסתר, כדי לא ליצור אינטראקציות ובקשות מיוחדות.
בישראל, לעומת זאת, איש לא לקח על עצמו את האחריות הכבדה של להעניק שמות חדשים, וכל אחד בוחר לעצמו את השם הראוי בעיניו. באתר יש רשימה גדולה של שמות סאניאסים, ומי שבעניין, מוזמן לבחור לו שם ולהרשם במייל. בסאניאס סלבריישן יזמינו אותו למרכז המעגל, כשמסביבו קבוצה של נגנים-סאניאסים שינגנו מוזיקה חיה וישירו שירי פונה, ויחגגו איתו את השלת הזהות הישנה בחגיגות, ריקודים והרעפת אהבה.

יובל קורהה, מארגן הכנס, נושא שם סאניאסי כבר שש שנים. אלא שהוא בחר לצרפו לשם הקודם.
מה זה עשה לך?
"זה עשה לי משהו במיינד, שהפריד אותי מהיובל שהייתי רגיל אליו. זה יצר אצלי סוג של חוסר הזדהות עם מה שחשבתי שהייתי עד עכשיו. קשה להסביר את זה במילים אבל זה משנה אותך. זה נותן לך ספייס חדש להתחלה חדשה".
אז מה הרעיון בלהשאיר גם את יובל? למה לא הלכת עם זה עד הסוף?
"אני מאמין שאין צורך לזרוק את השם הישן. לקחת שם סאניאסי זה לא להתכחש לעבר. זה פשוט עושה טריק למיינד. אושו דיבר על זה שהשם שנתנו לך ההורים זה שם בשביל העולם החיצוני. השם הסאניאסי זה שם לעולם הפנימי. זה שם שניתן לך לצורך הכוונה וכיוון דרך. בימים שאושו היה חי ונתן בעצמו את השמות הוא גם היה מסביר לכל אחד מה משמעות השם שניתנה לו. רפיק למשל זה ידיד. זו
המורה לטאי צ'י ניצן מיכאלי הפך לסאניאס עוד בשנות השבעים, כשאושו היה חי ועוד קראו לו בגוואן רג'ניש. "באתי לפונה ספקן למדי והלכתי לקבוצות התרפיה. אחרי העבודה בקבוצות אושו היה בא ונותן "דרשן" – שיחות. זה היה חזק. פעם אחת קרה לי דבר מוזר שלחלוטין לא ציפיתי לו – מין גל שטף אותי, וכאילו נעלמתי. זו הייתה חוויה מיסטית מפתיעה מאד וממנה הבנתי שיש משהו שונה באיש הזה. והחלטתי להפוך לסאניאס".
ניצן נרשם במשרד, כמקובל, ובטקס הבא קראו בשמו. "ניגשתי אליו. הוא ידע שאני מישראל ושאל מה משמעות השם שלי. הסברתי לו והוא שאל אותי אם אני רוצה להחליף. אמרתי שלא. אז הוא דיבר על המשמעות של המילה "ניצן" וחנך אותי בשם סוואמי אננד ניצן.

"יותר מכל דבר, סאניאס משמעותו אומץ - בגלל שזוהי הצהרה של האינדבדואליות שלכם, הצהרה של חופש, שאומרת שלא תהיו עוד חלק מההמון הכאוטי, מהפסיכולוגיה ההמונית. זוהי הצהרה שאתם נהיים אוניברסליים, לא שייכים לאיזושהי ארץ, כנסייה, בית כנסת, גזע או דת" (אושו)
כנס אושו יתקיים בבית אורן בסוף השבוע האחרון ( 10-12 ביולי). חגיגת הסאניאנס תתקיים ביום חמישי בשעה 21:30. ללקיחת סאניאס אנאשלחו מייל. פרטים על הכנס ופירוט האירועים שיתקיימו בו תמצאו באתר