טעימות במסעדות: קיץ על הים
לקראת הקיץ והחופש הגדול, המסעדות מציעות מגוון תפריטים חדשים. כנראה שהחום הכבד הוביל את כולם לים, וזכינו להרבה חידושים בזירת הדגה ובכלל

מסעדת "Shizen יפאס בר" משיקה תפריט קיץ המורכב משילובים של מנות המשלבות בין המטבח היפני לבין המטבח הספרדי עם נגיעות ים תיכוניות. בין המנות: בראשונות: טרטר סלמון, סלט אספרגוס, המנה המשולבת: צ'וריסוס ספרינגרול ואמפנדס, דף אורז במילוי גוואקמולה ברוטב אסייתי. מנות עיקריות: קציצת דג ים עטופה בשערות קדאיף, מילפוי פילה דניס על מצע שעועית שחורה אורגנית ברוטב אסייתי, ועוד.
"Shizen יפאס בר" במלון "שיזן" רמת ים 60, הרצליה-פיתוח, 9528222 – 09

במסעדת FISH בראשון לציון מתחדשים לרגל הקיץ ומציעים את מנת ה-FISH&CHIPS המפורסמת מאנגליה הקרה. במהלך החודשים יולי - ספטמבר יציע השף ספיישלים המבוססים על מנת הרחוב המוכרת תוך כדי שימוש בחומרי גלם
FISH, טיילת חוף הים בראשון לציון, 03-9414151

מסעדת בליני מחדשת את התפריט ומציעה מבחר מנות חדשות ובהן שפע של פירות ים, הכל בסגנון איטלקי, קייצי וצבעוני, מנות לדוגמה: קרפצ'ו פילה מוסר (44 ₪), סרדינים עם אנשובי ומוצרלה על ברוסקטה (49 ₪) בעיקריות: ג'מבו שרימפס עם סלט אפרסקים ומלון (108 ₪) שרימפס על הפלאנצ'ה (94 ₪) ועוד.
בליני, יחיאלי 6, מרכז סוזן דלל, נווה צדק, תל אביב, 03-5178486
כמידי שנה גם הקיץ נפתח פסטיבל פסטיבל "שף תאכל" שימשך עד ל 15 ליולי.
מבחר מנות קיציות ייחודיות פרי יצרתם של שפים מובילים, מנות לדוגמה: שחף שבתאי ממסעדת "מינה טומיי" מציע "סלט קיץ ויאטנמי": ירקות העונה, ליצ'י ומקלות סרטנים, ברוטב מיסו ועלי גפן. סהר רפאל ממסעדת "כרמים" יחשוף את המנה "שייטל יקטורי": שיפודי שייטל מיושן על חציל צלוי. גיא פרץ ממסעדת "גספאצ'ו": סביצ'ה ים על קרח כתוש, עם עשן קר בניחוחות שונים. השף מתן אברמס מ"גופרמן' עם סלט עגבניות תמר, גבינת לבנה, נבטי חמנייה ונענע. ועוד.
במסגרת הפסטיבל יציעו כ 70 מסעדות מובילות מרחבי הארץ, תפריט קיץ מיוחד הכולל מנה ראשונה, עיקרית וקינוח במחיר של 84 ₪.

לרשימת המסעדות המשתתפות בפסטיבל: רשפון: גופרמן. קיסריה: בנדי. קיבוץ מעברות: בית היין. רעננה: אוסקה (כשר), זינגר'ס, לה טוסקנה (כשר), לה טרטוריה/סושי מניה (כשר) וספגטים.בנתניה: ג'קו, מוג'ו, מנטינה, פומודורו, קולינס. בפתח תקווה: אויאמה, אל גאוצ'ו, אלפרדו (כשר) טריאקי (כשר), מולדן (כשר), סלסה (כשר).בהוד השרון: OM ואנג'לינה. בהרצליה: אגאדיר, אושן, אל גאוצ'ו, בלה ונציה (כשר), ביסטרו 56 (כשר), בלק סטיק, ויקטורס (כשר), וייטהול, חסילון, לה פסטה פרסקה, מינה טומיי, עד העצם, קולומבוס (כשר). בתל אביב: אודאון, אוונגרד, דים סאם, דרבי בר (כשר), דרוקרס, לאנטריקוט (כשר), מזטי, פאפאגיו (כשר), פריים ומינה טומיי. בבת ים: טוקיו שנחאי, אל גאוצ'ו. ראשון לציון: אגאדיר, אורו (כשר), איזדורה, אל גאוצ'ו, הצדף, לופט, פרנצ'סקה ביסטרו, רפאלו. אייר פורט סיטי: עד העצם. באשדוד: בלזק , טוקיו שנחאי, מומה (כשר), סינטה וקמפיו (כשר). בנס ציונה: טוקופיה (כשר). במודיעין: תיתורה. במושב סגולה: כרמים וערמונים. ברחובות: אורו (כשר) מושב גאליה, סזאר ופפרדלה (כשר). באשקלון: גספאצ'יו (כשר).