המבורגר אמיתי
להכין המבורגר משובח כמעט ולא צריך כלום. רק כמה כללים בסיסיים שיש להקפיד עליהם וחומרי גלם מעולים. צחי בוקששתר במתכון להמבורגר מ black bar n' burger

המבורגר מבלאק אנ' בורגר, של צחי בוקששתר צילום: יח''צ
כלל ראשון: בוחרים בשר. בשר טרי בלבד. החכמה היא לחלק את הבשר בין בשר רזה וארומטי, כמו שייטל או אפילו סינטה, לבין בשר שמן שיעניק להמבורגר את אחוז השומן הנחוץ.
השומן עצמו נמס בהכנה ומעניק עסיסיות לבשר. מכסה ורד הצלע והצוואר הם החלקים השמנים יחסית האהובים עלינו ואפשר לחלק ביניהם. חלוקה של 50% - 50% בין בשר שמן לרזה תעניק לנו קציצה רזה יחסית, כמעט רזה מדי. מעבר לזה, כל אחד עומד בין התאוות שלו ומצפונו מבחינת השומן.
המצרכים:
1.200 ק"ג בשר בקר טרי
פלפל שחור גרוס
2-3 בצלים גדולים
½ כוס שמן לטיגון
½ כפית מלח
כוס מי סודה
ואפשר גם:
2 כפות קוניאק
3 כפות רוטב ברביקיו
שום כתוש
ועוד תוספות על פי הטעם האישי
אופן ההכנה:
1.את הבצל קוצצים גס ומטגנים בשמן, בסיר. מניחים על מסננת כדי ששמן הטיגון יטפטף. מצננים.
2. חותכים את הבשר לפיסות גדולות וטוחנים במטחנת בשר, עם "החורים הגדולים" פעם אחת ולא יותר.
3. טוחנים את הבצל והפלפל השחור יחד עם הבשר. מוסיפים מלח ומי סודה, מערבבים, ממש לשים כמו בצק אבל לא יותר מדי, ומניחים במקרר, בכלי מכוסה, לפחות שעתיים.
4. אם רוצים להוסיף עוד מרכיבים, כמו רוטב הברביקיו, מוסיפים
5. יוצרים קציצות עגולות בגודל קבוע, ומשטחים ביד. שפים משתמשים בטבעת מתכת, כמו זו שמכינים איתה פנקייק וביצי עין.
6. משתדלים לא לדחוס את הבשר. מסדרים על נייר אפיה ומניחים לנוח שוב, במקרר. צולים את ההמבורגר על גריל או במחבת גריל, עד לדרגת ההכנה הרצויה, וזהו.
7. מגישים על לחמנייה, על סלט ירוק, טעים לצלות במקביל פרוסות עבות של בצל ועגבנייה ולהגיש כתוספת.








נא להמתין לטעינת התגובות


