חזה עוף עם זוקיני, נענע ולימון
מתכון לחזה עוף שמתאים לימים חמים מתוך ספרו של בני סיידא "הכל מחזה עוף"

חזה עוף מוקפץ עם זוקיני, נענע ולימון פיליפ מטראי
שמן לטיגון עמוק
6 זוקיני בינוניים חתוכים לרצועות עבות
600 גרם חזה עוף חתוך לרצועות
1/3 כוס שמן
6 שיני שום כתושות
1/2 לימון בקליפתו, פרוס דק
1/2 כוס נענע קצוצה דק
למשרה:
2 כפות קורנפלור
3 כפות יין לבן יבש
2 כפות רוטב סויה
2 חלבונים
1/2 פלפל חריף טרי, נקי מגרעינים וקצוץ
מלח ופלפל שחור גרוס
ההכנה:
1. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את רצועות הזוקיני עד להזהבה.
2. מניחים במסננת לניקוז עודפי השמן.
3. במקביל מניחים בקערה את רצועות העוף עם כל מרכיבי המשרה, מערבבים ומשרים לחצי שעה.
4. מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את העוף, מעט בכל פעם, ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהעוף משנה את צבעו.
5. מחזירים למחבת את כל העוף, מוסיפים שום, לימון ונענע ומטגנים שלוש דקות.
6. מוסיפים את הזוקיני המטוגנים, מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם ומטגנים עוד שתי דקות.
7. מגישים חם, רצוי עם אורז לבן.








נא להמתין לטעינת התגובות


