פילה סלמון בחמאה
תמר סגרי, ממסעדת פביאנה די-רוטשילד, מציעה מתכון צבעוני שעושה שמח בצלחת

פילה סלמון בחמאה יחסי ציבור
4 יחידות פילה סלמון במשקל של כ-280 גרם
למרינדה:
200 מ"ל שמן זית
2 שיני שום שבורות
3 כפות חומץ בלסמי
2 גבעולים מפוררים של טימין טרי
לחמאה מתובלת:
180 גרם חמאה
כ-2 כפות פרמז'ן
1 כף חומץ בלסמי
30 גרם בזיליקום טרי
מעט פלפל שחור גרוס גס
ההכנה:
1. משרים את הסלמון במרינדה כ-30 דקות.
2. מעבדים מבמעבד מזון את כל החומרי החמאה המתובלת, מגלגלים בניילון נצמד ושומרים במקרר.
3. בתבנית אפייה מסדרים את הסלמון ואופים בתנור על 180 מעלות כ- 15-18 דקות.
4. מסדרים על צלחות הגשה ומניחים מעל כל פילה פרוסה של חמאה מתובלת.
מגישים מיד.
הערה: מומלץ לאפות את הפילה סלמון עד לדרגת הכנה מדיום רייר.