מאפה בצק עלים עם גבינת פטה, זיתים וירקות קלויים
מאפה קייצי וקליל לאירוח של אסף לוי מבית קפה אסף ארטיזנל

מאפה בצק עלים עם גבינת פטה, זיתים וירקות קלויים מיכל לנרט
4 חצילים קלופים ופרוסים לעיגולים בעובי חצי ס"מ
מעט שמן זית, להברשה
מלח ופלפל, לפי הטעם
5 גמבות
1 ו-1/2 קוביות גבינת פטה
1/2 קילו בצק עלים מרודד
1 צרור עלי בזיליקום טריים
1/2 כוס זיתים מגולענים
1 ביצה טרופה עם כף חלב, להברשה
לקישוט:
שומשום
קצח
ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. מברישים את פרוסות החצילים במעט שמן זית, ממליחים ומפלפלים ומניחים בתבנית משומנת.
3. קולים את החצילים בתנור עד להזהבה. מצננים.
4. קולים את הגמבות על להבת הכיריים. מעבירים לכלי אטום ומצננים. מנקים מגרעינים וקולפים.
5. פורסים את הגבינה לפרוסות דקות.
6. פורשים את הבצק על משטח העבודה, וממלאים את חציו בחצילים, גמבות, גבינה, עלי בזיליקום טריים וזיתים.
7. מברישים את דופנות הבצק בתערובת הביצה ומקפלים את חצי הבצק הריק מעל המלית, לקבלת סנדוויץ' של בצק-מלית-בצק.
8. מהדקים היטב את הדפנות, חורצים את פני הבצק בעזרת סכין לקישוט, מברישים בתערובת הביצה ומפזרים שומשום וקצח לקישוט.
9. אופים בחום של 200 מעלות למשך 50-40 דקות , עד שהמאפה שחום ותפוח. מגישים חם.