קיש צרפתי עם ירקות אנטי פסטי
מאפה צרפתי בניחוח ים תיכוני במתכון של יעל עופר מגורמה

קיש צרפתי עם ירקות אנטיפסטי צילום: מיכל לנרט
לבצק:
190 גר' קמח לבן
50 גר' חמאה
2 ביצים
50 גר' גבינת עזים לבנה שמנה
מלח
לירקות:
1/2 חציל (בקליפתו) פרוס לפרוסות
1 קישוא בהיר פרוס (בקליפתו)
1/2 בטטה פרוסה
פלפל אדום או צהוב חתוך לרצועות
1/2 ראש כרובית קטן
5 עגבניות שרי
1/2 כרישה פרוסה
מספר שיני שום או 1 ראש שום שלם
1 כף מלח גס או דק
1/2 כף פלפל גרוס
1 כף שטוחה אגוז מוסקט מגורר טרי
מלח, פלפל
עשבי תיבול טריים: אורגנו, טרגון, תימין
חופן תערובת "הרב דה פרובנס"
עלי בזיליקום טריים שלמים
קינמון ומעט סוכר חום
לבלילה:
1 מיכל שמנת מתוקה
2 ביצים
חופן עשבי תיבול טריים קצוצים, לפי הטעם
200 גר' תערובת גבינות קשות בסגנון פרמזן, מגוררות (יובלים, תום)
200 גר' גבינת ברי וצפתית
מלח, פלפל גרוס, אגוז מוסקט
ההכנה:
1. שמים את כל חומרי הבצק עד להיווצרות בצק גמיש, עוטפים בניילון נצמד ומשהים במקרר ל-20 דקות.
2. בינתיים אופים את הירקות בתנור מחומם מראש בחום של 200-180 מעלות כחצי שעה, עד שיהיו עשויים בדרגת "אל דנטה" ומעט חרוכים.
3. מושחים בחמאה תבנית בקוטר 28 ס"מ, ומרדדים את הבצק לעלה.
4. מהדקים את הבצק לתחתית התבנית ולדפנותיה, וחותכים את העודפים מסביב לדפנות בעזרת סכין פיצה.
5. מסדרים את הירקות האפויים במעגלים על פני הבצק. זורים עליהם את התבלינים, למעט הקינמון, ואת עשבי התיבול.
6. את הקינמון והסוכר החום זורים מעל הבטטה.
7. מערבבים בקערה את כל חומרי הבלילה.
8. יוצקים את הבלילה מעל הירקות, ואופים כחצי שעה בחום של 200-180 מעלות.