גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


איטלקית למתקדמים: מסעדת גלאס

המסעדה הרומאית מציעה ללקוחותיה גרסאות מתוחכמות למאכלים העממיים של ארץ המגף. שגיא כהן התענג

שגיא כהן , סגנון | 29/6/2008 8:24 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
 
גלאס
גלאס מתוך האתר
באיטליה הלב יוצא למסעדות עממיות. ככל שהן עממיות יותר, ככל שהן קרובות יותר למודל הקלסי של אמא מבשלת, אבא צולה, בנים מגישים ובת בקופה, כך עדיף. הלב משתוקק לטעמים עזים, שמשיים, של עגבניות עסיסיות, שום ריחני, שמן זית צלול ועשבי תיבול ארומתיים.

אבל מה אם אתה איטלקי? מה אם עגבניות אדומות, שמן זית צלול, אמא מבשלת, אבא צולה זה מה שיש לך בבית כל יום כל היום? איזו סיבה יש לך אז לצאת למסעדה? ובאמת, בשנים האחרונות ניתן להבחין באיטליה בלא מעט ניסיונות, חלקם מוצלחים חלקם פחות, ליצור את מה שאיש לא הרגיש בחסרונו: מטבח איטלקי משודרג.

במשך השנים לבשו הניסיונות האלה אופי מובהק: זה לא היה שדרוג של המטבח האיטלקי, זה היה צירפות שלו. כלומר, הפיכתו ליותר צרפתי, אלגנטי, ובעיקר מישלני. הטריק עבד, ולא מעט ממסעדות איטליה שזכו לכוכבי מישלן הן אכן מסעדות כאלה.

אני, באופן אישי, סובל במסעדות האלה סבל רב ועצום, לא רק מפני שהן מעצבנות (מלצר איטלקי עם גינונים צרפתיים נראה טבעי כמו עז עם סושי) אלא בגלל המחשבה שאיפשהו, מטרים ממני, בטח יש מקום עם עגבניות אדומות, שום ריחני, וכל המאמא מיה הזה.
גלאס
גלאס מתוך האתר הרשמי
כמו עז עם סושי

עכשיו הגיע הניסיון לעדכן לאחד ממעוזי השמרנות הקולינרית האיטלקית, לרומא. אז אם אתם ברומא, וקצת נמאס לכם (למה? למה שיימאס לכם?) ממסעדות מסורתיות, הנה מקום שמנסה לקחת את האוכל הרומאי ולהפוך אותו למשהו קצת יותר עדכני, וזאת, תודה לאל, בלי להגזים בכיוון צרפת.

מסעדת גלאס (רק מהשם

אתם כבר יודעים איפה אתם) שוכנת בצומת רחובות ברובע טראסטברה, כך שאם אתם יושבים ליד החלון, או בצד הקרוב לחלון בקומה השנייה, אתם לא מנותקים מההמולה העולצת של הרובע.

כמקובל היום, "גלאס" מציעה תפריט של מנות קטנות: חלקן מוגדרות כראשונות, אחרות כפסטה, עוד אחרות כעיקריות.
גלאס
גלאס מתוך האתר

טעמים גסים בעיר הנצח

לנוכח התפריט, קצת קשה שלא להתפתות לסטות מהנוסח המומלץ (ראשונה-פסטה-עיקרית) וללכת על יותר ממנת פסטה אחת. מבין אלה בלטה בטעמה ובנאמנותה למטבח הרומי מנת מצלונה, כיסוני פסטה דמויי חצי ירח, ברוטב מטריצ'אנה.

הרוטב הזה, שמבוסס על פנצ'טה ועגבניות, נקרא על שם כפר בלאציו שבמשך מאות בשנים בניו הופכים לכמרים ובנותיו למבשלות לכמרים, והוא אחד הרטבים האופייניים ביותר למטבח הרומאי. הנוסח העשיר של "גלאס", שבמקום לעטוף את הפסטה (ריגטוני היא הפסטה שבדרך כלל משודכת לרוטב הזה) הגיח לאיטו, סמיך ומלא ניחוח, מהפסטה הממולאת, היה פשוט פנטסטי.

עוד מנת פסטה מצוינת היתה ניוקי רומאי (שעשוי, בניגוד לניוקי הקלסי, מסולת) בראגו בשר אייל. הניוקי, כמו שניוקי א-לה רומנה צריכים להיות, היו פריכים בחוץ ורכים בפנים, וראגו האייל, שבושל שעות ארוכות ביין אדום ובירקות שורש, תרם למנה את הטעמים הגסים, החזקים, שאתה מצפה להם בעיר הנצח.

גלאס
גלאס מתוך האתר

מבין המנות העיקריות המוצלחת ביותר היתה לחי בקר פריכה (בבישול ארוך ואז בצלייה מהירה) עם מוס ריקוטת בופאלו. מנה יפהפייה שהפתיעה בשילוב שבין הבשר הפריך והפיקנטי למוס העדין, והראתה שגם בנוסח המרוסן, טעמים איטלקיים הם בכל זאת טעמים איטלקיים.

מהמנות האחרונות - דוגמת אגס ביין עם גלידת גורגונזולה - התלהבתי קצת פחות. גלידת גורגונזולה? באמת אין גבול? ובכל זאת, יחסית למסעדות מהסוג הזה באיטליה, "גלאס" (כ-50 אירו לאדם בלי יין) היא בלי ספק מהמקומות שבהם אתה קצת פחות מתגעגע לעגבניות עסיסיות, שום ריחני ואולי אפילו לבת שליד הקופה.

Glass, Vicolo del Cinque 58, Roma, Tel: 06 58335903

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

שגיא כהן

מבקר המסעדות מביא בכל שבוע את רשמיו הטריים מביקורו האחרון בבתי האוכל הפזורים בארץ

לכל הכתבות של שגיא כהן
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים