קציצות מנגולד
של מסעדת שירה'לה

אוכל, קציצות מנגולד צילום: קוקו
אריזת עלי תרד טריים
1 אריזת עלי מנגולד
1 תפוח אדמה בינוני
1 כרישה
1 כפית תערובת של כורכום, מלח ים אטלנטי ופלפל לבן
1 ביצה (עדיף ביצת חופש)
3/4 כוס פירורי לחם
שמן זית לטיגון
ההכנה:
1. חולטים את עלי המנגולד והתרד במים רותחים עם מעט מלח, ומצננים.
2. קוצצים אותם היטב, ומניחים במסננת כ-10 דקות לייבוש.
3. מקפיצים במחבת עם מעט שמן זית, כרישה ותבלינים. מוסיפים לתערובת העלים.
4. מגררים את תפוח האדמה.
5. סוחטים ממנו את הנוזלים ומוסיפים לתערובת.
6. מתבלים במלח ופלפל.
7. מוסיפים ביצה טרופה ומערבבים היטב.
8. מוסיפים גם את פירורי הלחם, ומערבבים.
9. מטגנים בשתי כפות בשמן קנולה מכבישה קרה (אם הקציצות נדבקות, מוסיפים פירורי לחם).
ההגשה:
אפשר ומומלץ להגיש לצד רוטב עגבניות עשיר בעשבי תיבול.