פאי דלעת
של לואיס פסקו, יינן ושף יקב רקנאטי

פשטידת דלעת נאור רהב
לבצק:
150 גרם קמח תופח
1 כפית סוכר
1/2 כפית מלח
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1/2 ביצה טרופה
1 כף חלב
החומרים:
למלית:
750 גרם דלעת קלופה ומבושלת
250 מ"ל שמנת מתוקה
60 גרם סוכר חום
120 גרם סוכר לבן
1 כף דבש
3 ביצים טרופות
1 כפית קינמון
1 כפית ג'ינג'ר טחון
קורט אגוז מוסקט
קורט מלח
ההכנה:
הבצק:
1. מערבבים במטרפה ידנית את כל החומרים עד לקבלת בצק אחיד.
2. עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר לפחות לשעתיים, ורצוי למשך הלילה.
3. מוציאים את הבצק מהמקרר שעתיים לפני האפייה, מרדדים בעזרת מערוך על משטח מקומח, ומשטחים בתבנית פאי.
המלית:
1. מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה, ומשטחים אותה על הבצק.
2. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ15- דקות. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות ואופים למשך רבע שעה עד 20 דקות נוספות, עד שהמילוי מתייצב ומזהיב מבחוץ, אך עדיין נותר רך במרכזו.