שלוקים
קוקטיילים קיציים, פסטיבלי יין בשבועות, סדנאות בירה ועוד עדכונים מבעבעים מחזית האלכוהול המקומית
לצד הטעימות, ייערכו במקום גם סדנאות והרצאות ויוקרנו סרטי קולינריה שונים. עוד נמסר כי הפסטיבל יסתיים בהופעה של הצמד "גיסים ונפלאות" (באמת) שיפרגנו שירי יין ושיכורים.
בכניסה לפסטיבל מקבל כל מבקר כוס יין במתנה, איתה יוכל לנדוד בין הדוכנים של בנימינה, דלתון, או רקנאטי, כמו גם יקבים המציגים לראשונה – צ'ילאג, רמים, סוסון ים, ססלוב ועוד. זו גם השנה הראשונה שבה חברות האלכוהול השקד, הכרם והסקוטית יציגו יינות מחו"ל באירוע.
עוד תוכלו למצוא שם את הגבינות של ברקנית, יעקבס, עז עברית, את שמן הזית של ארץ גשור, את השוקולדים של רוי ואת מקררי היין והאביזרים הנלווים של "יש מיין".
פסטיבל ביכורי יין וגבינות, מתחם האודיטורים, מרכז הכרמל, חיפה. כניסה: 45 שקל. טל' לבירורים: 04-8353515
יום ד', ה', 4-5 במאי, 17:00-23:00
יום ו', 6 ביוני, 10:00-17:00

במסעדה שברמת החי"ל חונכים את הקיץ עם מרפסת חדשה ותפריט קוקטיילים חדש.
בין היתר, תוכלו למצוא שם סמבה רוסו – אבטיח כתוש עם סאקה וודקה וקרנברי (38 שקל); מנגופר - אגסים, מנגו, דבש וג'ינג'ר
סושי סמבה, הברזל 27, רמת החי"ל, תל אביב. טל': 03-6444345
במסעדה הירושלמית מציינים את עונת המעבר ביינות שמגיעים ממדינת וושינגטון.
בתפריט היינות הלבנים תמצאו גוורצטרמינר טו ווינס (24/95 שקל) ושרדונה טו ווינס (25/95 שקל) של קולומביה קרסט. בגזרת האדומים ימתינו לכם מרלו גרנד אסטייט של קולומביה קרסט (30/115 שקל) וקברנה סוביניון של שאטו סאן מישל (36/140) שקל.
אדום, יפו 31 (חצר פיינגולד), ירושלים. טל': 02-6246242

נראה שבמבשלת הבירה העולמית התקנאו בחגיגות יין הבוז'ולה. התוצאה היא פסטיבל ביכורי בירה, שייערך ביום ו', 6 ביוני, ובמסגרתו תוכלו לטעום בירה הנמצאת בסוף תהליך התסיסה שלה, בירה צעירה הנמזגת לפני תום תהליך הייצוב.
זו הפעם הראשונה שבה קרלסברג מציגה את העניין בארץ. התזמון שנבחר, איך לא, מותאם לחג הביכורים. במהלך האירוע, שיתקיים במל תל אביב, יוצג תהליך בישול הבירה, ייערכו סדנאות בישול ואפייה בבירה, כמו גם סדנת טעימת בירה. בעלי מבשלות ביתיות יבהירו כיצד מכינים בירה ביתית.
פסטיבל ביכורי בירה, נמל תל אביב. הכניסה חופשית
יום ו', 6 ביוני, 10:00-18:00

ביום ב', 9 ביוני, ייערך בביסטרו התל אביבי ערב שיוקדש לחג השבועות ולהתאמה בין בירה וגבינות.
במהלך הערב יוכלו האורחים לטעום חמישה סוגי בירה, וביניהן בירת התפוחים אפל בוק, בירת הטרפיסטים אבט 12, סמי קלאוס – אייל לאספנים, וטומס הרדי'ס, המתיישנת כמו יין.
לצד הסברים באשר לסוגי הבירה השונים, תוכלו לדגום ממנות מטבחו של משה יוחנן – חציל קלוי ביוגורט וגבינת שמנת, סלט עלים צעירים ואגסים, גבינת סנט מור וויניגרט הדרים, המבורגר מסינטה וגבינת צ'דר, ולקינוח - תאנים במילוי רוקפור. יש להזמין מקום מראש (215 שקל לסועד, 185 שקל לחברי מועדון לקוחות).
הטרקלין, נחלת בנימין 41, תל אביב. טל': 03-5660013
יום ב', 9 ביוני, 20:00

ביום ו', 6 ביוני, יתארחו ביקב ענת ודניאל קורנמל מהמחלבה והחווה הנושאות את שמם ליום פתוח באווירת חג שבועות. במהלכו, יוכלו המבקרים לרכוש יין וגבינות, ולשוחח ולהתייעץ עם הגבנים והייניים.
ב-13:00 הם יערכו הרצאה משותפת יחד עם פרופ' בן עמי ברבדו ופרופ' עודד שוסיוב, שתעסוק ביין, גבינות, בחידושי התחומים ובנקודות החיבור ביניהם.
יקב כרמי יוסף, מושבת כרמי יוסף. כניסה: 10 שקל. לבירורים: 050-2207022
יום ו', 6 ביוני, 12:00-18:00

במהלך שבועות תיערך בחנות טעימה של יינות לבנים בסניף החדש בראשון לציון. אלה ייטעמו, כמובן, לצד גבינות שונות המוצעות למכירה במקום.
בין היתר, תוכלו לטעום J.L Wolf Pinot Gris גרמני, יינות מסדרת יוגב של יקב בנימינה ואת הסוביניון בלאן ספיישל רזרב של היקב.
לגעת באוכל, לישנסקי 9, מתחם חונים קונים, ראשון לציון. טל': 03-9520390
יום ה', 5 ביוני, 15:00-20:00 (יינות מבנימינה)
יום ו', 6 ביוני, 15:00-20:00 (יינות מהעולם)
יום א', 10:30 ואילך (יינות מהעולם)








נא להמתין לטעינת התגובות


