נשנושי שבועות
בקונדיטוריות עמלים על עוגות גבינה, מסעדות מציעות תפריטי חג ועוד עדכונים מגרי חיך מהזירה הקולינרית. חלק א'

עוגת גבינה בדליתה יחסי ציבור
בין המאפים גם עוגת גבינה קרה בשילוב אוכמניות ובעיטור רולדות עם ריבת שמש (95 שקל); פרסבורגר במילוי גבינת ריקוטה (25 שקל לקטן ו-40 שקל לגדול); עוגת גבינה עם פירורים במרקם עדין (50 שקל לפס) ועוגת שמרים עם גבינת ריקוטה (25 שקל לקטנה ו-38 לגדולה).
דליתה, בן יהודה 146, תל אביב. טל': 03-5292649
חוות התבלין
לפני כשנתיים הוקם ביער אשתאול מתחם ושמו חוות תבלין. בתוכו ממוקמת גם מסעדת "התבלין", ובה החליטו לחגוג את שבועות עם הרצאות שיעסקו בתבלינים והפקת שמנים ארומטיים.
אם העניין מרטיט אתכם, כדאי
שתדעו כי בין הימים שבת-ב' ייערכו הרצאות בשעות 11:00, 13:00, 15:00 ו-17:00. ההרצאות יינתנו בחינם אין כסף. את ההרצאות יעביר ד"ר משה בלס, ביוכימאי וממציא מכשיר ביתי להפקת שמנים מצמחי מרפא.
התבלין, יער אשתאול , ירושלים. טל': 02-9924995, 02-9924996
טיב טעם

גבינות טביב טעם יחסי ציבור
בין הגבינות שמציעים ברשת לקראת החג גם: קומבוזולה גרמנית למטיבי לכת – גבינה רכה ובשלה עם שילוב של עובש לבן וכחול (189.90 שקל לק"ג); דורבלו, גם מגרמניה – בעלת גידים כחולים בסגנון רוקפור, חריפה ומעודנת (174.90שקל לק"ג).
תוכלו למצוא שם גם מימולט הולנדית - גבינה קשה שמשווקת בתצורת כדור כתום. הגבינה מתקתקה עם ארומה של פירות הדר ואגוזים קלויים (98.90 שקל לק"ג) וגבינת פרמג'אנו רג'יאנו ( שקל לקילו 189.90), גבינה איטלקית, כמובן, המיושנת במשך שנה לפחות ונושאת טעם מתקתק ומרקם גבישי.
בנוסף, תוכלו למצוא בסניפי הרשת גם גבינת פרובולונה איטלקית (174.90 שקל לקילו) וגרוייר משוויץ (194.90 לקילו).
טיב טעם, להשיג בכל סניפי הרשת בארץ
לה פנריה

לה פנריה יחסי ציבור
בין המאפים גם: לחם פאן דה מי עם גבינות מיובשות, בזיליקום ורוקפור (19 שקל); עוגת גבינה ושוקולד אפויה בסגנון פילדלפיה (125 שקל לעוגה עגולה) וביננישטיק - טורט אוסטרי עם שכבת קצפת ווניל בציפוי כרמל, דבש ואגוזי מלך (45 שקל). משמעות השם אגב הוא עקיצת הדבורה.
לה פנריה, ניתן להשיג בכל סניפי הרשת
דיטה

דיטה רענן כהן
הבר כולל גם: גבינות רוקפור, שמנת וסלמון מעושן; גבינה בולגרית מגורדת; גבינה בולגרית עם עגבניות שרי וזיתים שחורים; דג מטיאס מוחמץ; סלט ישראלי קצוץ; שלושה סוגי ביצים ולחם הבית.
דיטה, רוטשילד 45, תל אביב. טל': 03-5604222
הגנס

הגנס יחסי ציבור
בין המנות גם: שרימפס על ניוקי פרמז'נו (89 שקל); פילה בס על מצע חציל בלאדי, פטה ועגבניות (89 שקל) ולקינוח – טארטליטים של פירות העונה ברוטב זביונה (28 שקל).
הגנס, משה סנה 199 (בין תחנת דלק פז והכפר הירוק), רמת השרון, טל' 03-6447575
באו

באו יחסי ציבור
בין המנות לחג גם: דים סאם במילוי של גבינת פטה וירקות; דים סאם תפוחים ווניל, מוגש עם רוטב חמאה וכרמל ודים סאם תרד וטופו. המנות יוגשו בשבוע החג בלבד (יחידת דים סאם: 10 שקל וגיוזה: 8 שקל).
באו, אבן גבירול 138 תל אביב. טל': 03-6020291