בקטנה: מתכוני נגיסות לשבועות
במקום ארוחת חג כבדה, שף עמית קאופמן מציע לכם מנות ביס קלילות שיתאימו בול גם למזג האוויר

המקומית. שפע המחלבות, מגוון הגבינות ועשבי התיבול שיש לנו בארץ, מאפשרים לנו ליצור אינסוף מנות טעימות, קלות להכנה ומפתיעות.
ארוחת השבועות האידיאלית בעיני היא זו המציע מגוון מנות המשלבות גבינות עם מרכיבים שונים בצורות הגשה וסגנונות בישול, ומוגשות כ"ארוחת בופה" - שולחן מרכזי אחד שניתן לעצב ברוח החג. צורת הגשה זו פונקציונלית לאירוע עם הרבה אורחים, יוצרת עניין והופכת לאטרקציה מרכזית באירוע. פירות הקיץ כבר כאן, גבינות משתלבות עמם נפלא, ומומלץ להשתמש בהם במנות השונות.
כמו כן, חשוב שהמבחר יהיה גדול ומגוון, שהתפריט יהיה מורכב ממאפים, חריצי גבינות לחיתוך עצמי,
מבחר סלטים טריים ורטבים מעניינים, ושהקינוחים יהיו מבוססי גבינה או שמנת ואפילו יוגורט בשילוב של פירות, דבש ועוד. במנות שהכנתי השנה לשבועות, שמתי דגש על טריות המרכיבים, צבעוניות המנות ושילוב בין מרקמים. המנות הן "מנות ביס" שקל לאכול אותן בבופה.
כולן משלבות טעמים מלוחים ופיקנטיים (עשבי תיבול, גבינות חריפות, אנדיב) עם נגיעות מתוקות של פרי ודבש תמרים. הטורטייה משמשת כמצע אותו ניתן למלא בכל טוב, וניתן לבחור שילובים שונים של גבינות ותוספות שיוסיפו עניין וטעם לשולחן החג. גם בלחמניות הגבינה ניתן לגוון את עשבי התיבול, ולהעניק ללחמנייה טעמים שונים. שבועות בעיני הוא חג המתיר דרור לדמיון בכל הקשור לטעמים, ריחות וצבעים. צריך רק להעז.
החומרים ל-6 מנות:
6 טורטיות
2 גלילים של גבינת סנט מור של משק יעקובס
1 חציל פרוס וחתוך לרצועות (3-2 ס"מ, ללא קליפה)
4-3 פלפלים קלויים וקלופים
צרור עירית
מלח ופלפל לבן
ההכנה:
הכנת המילוי:
1. פורסים את גבינת הסנט מור לפרוסות וחותכים לרצועות ברוחב 3-2 ס"מ, מתבלים את
החציל במלח ופלפל לבן ומטגנים בשמן עמוק.
2. חותכים את הפלפלים הקלויים לרצועות של 3-2 ס"מ, ומחלקים את צרור העירית לשש קבוצות.
הרכבת המנות:
3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
4. מניחים טורטייה על משטח עבודה, מסדרים בשליש התחתון של הטורטייה את מרכיבי המילוי ומגלגלים
5. ממלאים כך את כל הטורטיות, אופים כשתי דקות ב-180 מעלות, מוציאים ומניחים על צלחת הגשה.
החומרים:
כ-24 לחמניות
לבצק:
3 כוסות קמח
1 חבילת אבקת אפייה
200 גר' חמאה רכה
250 גר' גבינת ריקוטה
100 גר' גבינת עזים רכה
200 גר' גבינת קשקבל
1 כפית מלח
תוספות לבצק:
2 כפות תימין קצוץ
2 כפות עלי בזיליקום קצוצים
2 כפות רוזמרין
1 כף מרווה
לציפוי הלחמניות:
2 כפות שומשום
2 כפות קצח
1 כף סומאק
1 כפית מלח גס
1 חלמון ביצה + כף מים
ההכנה:
1. לשים בצק אחיד (במיקסר או בידיים) מכל חומרי הבצק, ומחלקים אותו לארבעה כדורים.
2. לכל כדור בצק מוסיפים אחת או יותר מהתוספות המופיעות ברשימה, לפי הטעם והדמיון, ולשים את הבצק עם עשבי התיבול.
3. עוטפים כל כדור בניילון נצמד, ומקררים לפחות שלוש שעות.
4. לאחר הקירור מחלקים את הבצק לכדורים (מכל כדור יוצרים 7-6 לחמניות), מסדירים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים את הכדורים בחלמון ומפזרים את הציפוי הרצוי על הלחמניות. אופים עד שהבצק משחים ב-180 מעלות.

החומרים ל-18-12 כפיות קינוח:
לקרם מסקרפונה:
100 גר' גבינת מסקרפונה
125 גר' שמנת מתוקה
1 כף דבש
1 כף ליקר
1 כף קליפת תפוז מגוררת
1 קיווי מקולף ופרוס לפרוסות דקות
2 תותים שטופים ופרוסים לפרוסות דקות
1/4 אננס מקולף ופרוס לפרוסות דקות (בהכנה ביתית ניתן להשתמש גם באננס פרוס משומר)
ההכנה:
1. מקציפים את השמנת, מוסיפים תוך כדי ההקצפה את הדבש, הליקר וקליפת התפוז המגוררת.
2. בנפרד מקציפים את גבינת המסקרפונה, ומקפלים את השמנת המוקצפת לקרם המסקרפונה המוקצף. 3. מסדרים על הכפות את הפירות הפרוסים ועל כל כף עם פרי שמים גבעה של קרם.

החומרים ל-8-6 מנות:
2 ראשי אנדיב שטופים ומפורקים לעלים
200 גר' גבינת רוקפור
4 גזרים סגולים (להשיג בשווקים), קלופים וחצויים לאורך
2 כפות סילאן (דבש תמרים)
1 כוס מים
2 כפות שמן זית
1 כף חומץ שרי
מלח, פלפל
ההכנה:
1. במחבת חמה מזגגים את הגזרים עם הסילאן ומוסיפים בהדרגה את המים כדי שהסילאן לא יישרף, עד להתרככות הגזרים.
2. כשהגזרים משחימים ומצופים זיגוג יפה, מקררים אותם.
3. בתוך קערת הגשה גדולה מערבבים את הגזרים עם עלי אנדיב וגבינת רוקפור מפוררת, ומתבלים בחומץ, שמן זית, מלח ופלפל.








נא להמתין לטעינת התגובות


